Rukometni premijerligaši iz Ljubuškog počinju pripreme, termin početka sezone još nepoznat

Nakon što je Upravni odbor Rukometnog saveza BiH konačno donio odluku o prošloj sezoni Premijer lige, klubovi sad prolaze novi oblik neizvjesnosti zbog početka sljedeće.

Zasad nema nikakvih informacija o tome kad bi mogla krenuti nova sezona u rukometnoj Premijer ligi, a sve je uvjetovano epidemiološkom situacijom u državi..

Rukometni premijerligaši iz Ljubuškog početak priprema za nadolazeću sezonu su zakazali za 27. srpnja (muška ekipa) i 3. kolovoza (ženska ekipa).

U muškoj ekipi Izviđača za sada nema većih promjena. Marko Buntić je otišao u Spačvu iz Vinkovaca te kako sada stoje stvari nema možebitnih novih odlazaka.

Ženska ekipa  je ostala bez Marije Gudelj koja karijeru nastavlja u novom članu Bundeslige SV UNION Halle-Neustadt - Wildcats. Zbog problema s ozljedama igračku karijeru će najvjerojatnije završiti Josipa Tomić, a dres "Skautica" više neće nositi ni Dejana Kulić.

Rukometni savez BiH na potezu

"Prvi korak koji smo morali napraviti je da smo poslali dopise kriznim stožerima kako bi dobili informaciju kad bi mogli krenuti sa natjecanjem. Pogotovo jer je rukomet kao dvoranski sport među onima koji nose veći faktor rizika. Kad dobijemo odgovor, održat ćemo sjednicu, vjerojatno poslije 1. kolovoza i odlučiti. U ovom trenutku su sve opcije otvorene, ali ništa konkretno se ne može dogovoriti dok ne dobijemo informacije", pojašnjava predsjednik RS-a BiH Slobodan Zadro.

Po odlukama donesenim na prošlom Upravnom odboru, prvo se treba odigrati mini liga četiri ekipe za popunjavanje Premijer lige. Između četiri ekipe, Goražda i Iskre kao dva sastava iz zone ispadanja prošlosezonske Premijer lige, te dva prvaka federalnih liga, Krivaja (Zavidovići) i Bosna (Sarajevo), će se tražiti dva kluba koja će ući u sastav Premijer lige za sljedeću sezonu. Ovo doigravanje treba biti završeno dva tjedna prije starta nove sezone Premijer lige, a trajat će tri tjedna. Tjedan dana prije starta nove sezone Premijer lige bit će odigrana i završnica prošlosezonskog Kupa BiH.

Naravno, čak i kad Premijer liga dobije termine za natjecanje, opet će oni zbog stanja sa Covid-19 biti upitni.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 23 Srpanj 2020 13:43
 
index Instagram400x230 youtube