BK Ljubuški sudjelovao u Čapljini na rekreativnoj vožnji

Biciklistički klub Čapljina organizirao je u subotu rekreativnu vožnju od Trga kralja Tomislava do Karaotoka u Parku prirode Hutovo blato i natrag.

Radilo se o promotivnoj vožnji rekreativnog karaktera, a za sve sudionike vožnje bila je osigurana policijska i medicinska pratnja.

Ovim projektom prezentiran je široj javnosti Biciklistički klub Čapljina koji je sada i službeno registriran i koji okuplja ljubitelje ovog sporta.

”Već par godina namjeravali smo uraditi ovu biciklijadu, a sada smo registrirali udrugu i odlučili smo se za ovaj potez. Ovo je danas bila vožnja rekreativnog karaktera bez natjecateljskog duha i drago nam je da se odazvalo ovoliko ljubitelja biciklizma”, rekao je Pažulj u izjavi za Čapljinski portal.

Naveo je kako je ovo bila jedna laka tura koju su mogli odraditi i mlađa djeca i stariji biciklisti, a nagrađeni su najmlađi i najstariji biciklist.

Nakon vožnje do Parka prirode Hutovo blato biciklisti su se vožnjom vratili na Trg kralja Tomislava gdje je nastavljeno druženje uz grah i glazbu, a BK Čapljina posjetile su kolege iz Ljubuškog i Tomislavgrada.

”Mi smo praktički zaživjeli kao organizacija kada smo krenuli voziti kao Djedovi Božićnjaci po gradu i dijeliti poklone, po tome nas ljudi prepoznaju. Nakon toga, evo već par godina, pričalo se o formiranju kluba, što smo sada službeno i uradili. Plan je da pokrenemo neku kritičnu masu ljubitelja biciklizma, odnosno da okupimo ljude koji se vole družiti i provoditi vrijeme u prirodi i u vožnji”, rekao je Pažulj za Čapljinski portal.

Dodao je kako Čapljina, nažalost, nema nijedan bike-friendly kafić te da Čapljini pored toga nam trebaju i staze za bicikliste.

 
index Instagram400x230 youtube