Atletska senzacija: Oboren apsolutni svjetski rekord

Sjajni švedski atletičar Armand Duplantis (20) srušio je na mitingu World Indoor Toura u poljskom Torunu apsolutni svjetski rekord u skoku s motkom, preskočivši 6,17 metara!

Duplantis je uspješan bio u drugom pokušaju na spomenutoj visini, nadmašivši za centimetar rekord koji je 2014. postavio Francuz Renaud Lavillenie. Već je prije nekoliko dana u Düsseldorfu Duplantis bio jako blizu, a u subotu je u Poljskoj sve odradio savršeno.

Na mitingu u Poljskoj Duplantis je izveo samo šest skokova, a novi rekord preskočio je iz drugog pokušaja na toj visini.

"Ovo je nešto što sam želio napraviti otkako sam napunio tri godine. Preda mnom je velika godina, a ovo je odličan način za početak", rekao je Duplantis.

Duplantis je aktualni europski prvak na otvorenom iz Berlina 2018. te srebrni s prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva također na otvorenom u Dohi.

Najbolji rezultat na otvorenom mu je 6,05m iz Berlina 2018.

Na istom je mitingu hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević zauzeo treće mjesto. Atletičar ASK je hicem od 21,42 metra ostao iza Čeha Tomaša Staneka (21,86) i domaćeg predstavnika Michala Haratyka (21,50). U Düsseldorfu je Mihaljević, podsjetimo, pobijedio s novim hrvatskim dvoranskim rekordom (21,52), a uoči finala u Madridu (21. veljače) dijeli prvo mjesto u ukupnom poretku, on i Stanek imaju po 15 bodova.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 09 Veljača 2020 14:56
 
index Instagram400x230 youtube