Radišćanin Mirko Skoko izabran je za najboljeg menadžera svijeta

U Njemačkoj je održana World Boxing Federation svjetska konvencija na kojoj su prisustvovali menadžeri iz cijelog svijeta. Među svima njima nagradu za najboljeg menadžera svijeta u 2019. godini dobio je Mirko Skoko iz Hrvatske.

Skoko je menadžer Eme Kozin iz Slovenije, koja je tri puta osvajala WBF titulu u srednjoj kategoriji, te također u supersrednjoj. Skoko je također dao šansu i Emilu Markiću da boksa za WBF svjetsku titulu u poluteškoj kategoriji s Denisom Liebauom. Markić je tu priliku iskoristio te je svojeg protivnika pobijedio tehničkim nokautom i osvojio naslov prvaka.

„Bio sam iznenađen s osvajanjem ovako velikog priznanja jer o tome nikada nisam ni razmišljao, ovo sam mogao samo sanjati. Radim od 1990. godine kao menadžer I matchmaker u profesionalnom boksu i pokušavam sa svim boksačima s kojima radim izvući ono najbolje što se može i uvijek idemo do maksimuma. Mislim da sam jedini na Balkanu koji je dobio priznanje menadžera godine od jednog svjetskog saveza i zato sam zahvalan svim svojim boksačima jer bez njih ne bi bio ovo što jesam. Volim boks, uživam raditi s dobrim i poštenim boksačima i promotorima“, rekao je Skoko.

Skoko je rođen 1953. godine u D. Radišici, a 1974. odlazi u Njemačku. 1979. godine otvara školu borilačkih sportova (taekwondo, kickboxing, tajlandski boks i boks). Od tada Mirko živi i radi samo za sport. On je bio višestruki prvak Njemačke, a mnogi njegovi učenici postali su prvaci u raznim borilačkim vještinama.

Poslijednja izmjena danaPetak, 15 Studeni 2019 20:02
 
index Instagram400x230 youtube