Logo
Ispiši ovu stranicu

Održana skupština Cheerleading saveza BiH, Ljubuški dobio domaćinstvo državnog prvenstva 2024. godine

Održana skupština Cheerleading saveza BiH, Ljubuški dobio domaćinstvo državnog prvenstva 2024. godine

Preko zoom aplikacije održana je godišnja skupština Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine.

Između ostalog odlučeno je da 2024. godine domaćin Cheerleading prvenstva Bosne i Hercegovine bude Grad Ljubuški. U Ljubuškom cheerleading raste iz dana u dan, a zbog odličnih rezultata organiziranje državnog prvenstva u Ljubuškom će biti dodatni poticaj razvoju cheerleading sporta u Ljubuškom. Domaćin državnog prvenstva je Sportski cheerleading klub Ljubuški, a pokrovitelj prvenstva Grad Ljubuški.

Godišnju skupštinu Cheerleading saveza Bosne i Hercegovine možemo nazvati 'povijesnom' skupštinom. Između ostalih tema izdvajamo one najbitnije.

Bosna i Hercegovine prvi put otkako je cheerleading sport pod Olimpijskim okriljem šaljem reprezentaciju na Europsko prvenstvo.

Europsko prvenstvo za pred juniore, juniore i seniore održava se od 30.06. do 02.07.2023. godine u Veroni u Italiji.

Bosna i Hercegovina šalje cheerleading reprezentaciju u uzrastima pred juniora i juniora.

Jednoglasnom odlukom skupštine Cheerleading saveza BiH stručni stožer čine:

Izbornica: Nikolina Čolak (HCK Široki)
Pomoćna trenerica: Valentina Kraljević (HCK Široki)
Pomoćna trenerica: Nataša Tamindžija (LD Nevesinje)
Tim menadžerica: Saša Brenjo (LD Nevesinje)

Nikolina Čolak trenerica je Hrvatskog cheerleading kluba Široki, prvog cheerleading kluba otvorenog u Bosni i Hercegovini. Najuspješnija je cheerleading trenerica Bosne i Hercegovine i trenerica aktualnih prvaka i višestrukih prvaka Bosne i Hercegovine. Jedina je trenerica iz BiH sa svjetskom trenerske licencom za cheerleading. U 2022. godini nagrađena je od strane Olimpijskog odbora BiH za Promotoricu sporta BiH na izboru sportaša godine.

Tjedan dan nakon Cheerleading prvenstva BiH koje se 26.03.2023. godine održava u Nevesinju na istom mjestu održati će se i audicija za reprezentaciju. Točnije 01.04.2023. godine. Sve cheerleading sportašice i sportaše uzrasta pred juniora i juniora čeka uzbudljiv dan u Nevesinju. Svoje vještine pokazati će pred komisijom koja će odlučiti tko od njih će zaigrati za reprezentaciju BiH na svom prvom nastupu u povijesti na Europskom prvenstvu u Italiji.

Poslijednja izmjena danaPetak, 24 Veljača 2023 14:28
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!