Logo
Ispiši ovu stranicu

Ante Pokrajčić rezultatima privukao poziv HAAK Mladost

Ante Pokrajčić rezultatima privukao poziv HAAK Mladost

Ante Pokrajčić (rođen 24. 10. 1989.) iz Ljubuškog je prošle godine privukao pozornost s nekoliko dobrih rezultata na uličnim utrkama i napretkom u disciplinama na 10km i polumaratonu (21.1km).

Ništa neobično s obzirom na njegov potencijal i kapacitete iskazane kroz bavljenje stadionskom atletikom u mladosti. Do prije deset godina je bio srednjoprugaš specijaliziran za 800m, disciplini u kojoj je postigao i svoj najvrjedniji rezultat: 1:49.14. U tom periodu je pobjeđivao i bh. olimpijca Amela Tuku. Višestruki je prvak i reprezentativac Hrvatske u disciplinama od 400m do 3.000m. Ipak sa natjecanjem u srednjim prugama je završio dosta rano, 2014. godine, a potom se počeo baviti uličnim trčanjem.

Tako je prošle godine postigao svoje najbolje rezultate, 10 kilometara je istrčao za 32 minute i 54 sekunde (Zaprešić, Hrvatska), a polumaraton za 1:13:47 (Sarajevo).

Na osnovu rezultata koje je postigao prošlog ljeta i jeseni je dobio i poziv da postane član HAAK Mladost Zagreb. Od njega je u 2023. godini očekivati još bolje rezultate.

 – Trenutno se pripremam za polumaratone u Splitu (26. veljače) koji ću istrčati kao trening te u Mostaru 18. ožujka gdje ću probati opet trčati 1:13 ili brže, rekao je Ante Pokrajčić.

U trenutku zaključenja ovog razgovora bio je na 100 dana treninga zaredom iako se uz sve obveze, vozarenje na posao u Mostar iz Ljubuškog i brigu sa suprugom o njihovih troje djece, trčanjem bavi amaterski.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!