Mlada atletičarka ljubuških korijena Hrvatskoj donijela velikih 11 bodova [Europsko prvenstvo]

Na Europskom ekipnom prvenstvu druge jakosne skupine koje je ovog vikenda održan u Varaždinu Marija Tolj je nastupila u natjecanju bacanju kugle i hicem od 15.73 metara postigla svoj novi osobni rekord u toj disciplini.

Osvojila je sjajno 2.mjesto, te ujedno reprezentaciji Hrvatske donijela velikih 11 bodova. Prvo mjesto pripalo je Radoslavi Mavrodijevoj iz Bugraske.

Jučer prvog dana natjecanja u Marijinoj 'jačoj' disciplini,bacanju diska nastupila je i naravno Sandra Perković te uzela prvo mjesto i 12 bodova za reprezentaciju Hrvatske bacivši 68.58 metara.

Hrvatska atletska reprezentacija u Varaždinu jeu konkurenciji1 2 europskih atletskih reprezentacija na kraju zauzela 5.mjesto sa ukupno 306 osvojenih bodova i izborila ostanak u skupini,

Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Estonije sa 336.5 bodova koja je time izborila i pravo nastupa u Prvoj Evropskoj atletskoj skupini. Drugu jakosnu skupina napušta pet zadnjeplasiranih reprezentacija sa Prvenstva u Varaždinu – Izrael, Cipar, Luksemburg, Gruzija i Malta.

 
index Instagram400x230 youtube