'Korona' odgađa novu nogometnu sezonu?

Predsjednik odbora za natjecanje Nogometnoga saveza BiH Miodrag Lale najavio je ozbiljnu mogućnost odgode početka nove sezone u Premijer ligi, najavljenoga za 1. kolovoza, zbog zabrinjavajućega porasta broja zaraženih nogometaša.

Prije dva dana je službeno potvrđeno kako su čak deset nogometaša i dva trenera Nogometnoga kluba Mladost iz Doboja kod Kaknja zaraženi koronavirusom zbog čega je privremeno prekinut rad kluba. Devet ih se nalazi u bolnici u Zenici, dok su trojica u kućnoj samoizolaciji.

Ranije je objavljeno da su dva igrača Zrinjskoga te jedan iz Veleža također pozitivni na COVID-19.

Zbog novonastale situacije iz Mladosti su najavili da će tražiti odgodu odigravanja svojih utakmica na početku sezone zakazane za 1. kolovoza. Mladost bi u prvom kolu trebala gostovati kod Borca u Banja Luci, a u drugoj je domaćin prvaku Sarajevu.

- Postoji više scenarija po ovom pitanju. Prvo, ne znamo hoće li Mladost tražiti odgodu. Ako se to dogodi, razmotrit ćemo sve okolnosti. Imamo upute od UEFA-e koje ćemo primjenjivati. To znači da postoji mogućnost da im možda i ne izađemo u susret kada je u pitanju takav eventualni zahtjev, rekao je za bosanskohercegovačke medije Lale i napomenuo da klub iz Kaknja u rosteru ima dovoljno nogometaša unatoč ozbiljnoj situaciji s ulaskom virusa u klub.

- Bit je da svaki zahtjev ne znači automatsko odlaganje. Čak ni dogovor s protivničkim klubom nije automatska odgoda. Odbor za natjecanje NS BiH je taj koji će procijeniti postoji li opravdani temelji za odgodu, a klub naravno mora priložiti i medicinsku dokumentaciju.

Lale ističe da bosanskohercegovački nogometni savez svakodnevno prati stanje u vezi s pandemijom. Prema njegovim riječima, za sada situacija nije alarmantna, ali ukoliko se pogorša, nije isključena i mogućnost izmjena kompletnog kalendara jesenjeg dijela sezone BH Telecom Premijer lige BiH.

- Nije nemoguće da se odgodi kompletan početak sezone za desetak dana. Vidjet ćemo kakva će situacija biti. Idemo dan po dan. Ne isključujemo ni mogućnost da se umjesto 19 u jesenjem dijelu igra manje kola. Sve će to zavisiti od stanja na terenu i kako će se razvijati situacija. U svakom slučaju nadamo se najboljem, istakao je Lale.

 
index Instagram400x230 youtube