Nogometaš HR kluba skoknuo do Argentine pa ostao dva mjeseca odvojen od obitelji u Širokom Brijegu

Pandemija korona virusa donijela je zanimljive priče sportaša, njihove zgode i nezgode. Ovo razdoblje neće po dobrome pamtiti argentinski nogometaš Juan Manuel Varea.

Tridesetčetverogodišnji napadač hrvatskog trećeligaša Kamena iz Ivanbegovine, a jesenas i njegov najbolji strijelac s devet pogodaka, sredinom ožujka zbog smrti oca otputovao je u rodni Buenos Aires.

Planirao je ostati nekoliko dana, no zbog pandemija korona virusa koja se proširila i južnoameričkim kontinentom morao je ostati u rodnoj kući, s majkom i braćom, skoro dva mjeseca. Supruga Marija i kćerka Viktorija ostale su u novom Vareinom domu u Širokom Brijegu. One su mu najviše nedostajale. Pokušavao je u više navrata uhvatiti let prema Europi, no sve se otegnulo unedogled, pišu Sportske novosti.

- Jedva sam čekao dan povratka svojoj suprugi i kćerki. Imao sam obećanja, no tek nedavno sam dobio dopuštenje za let iz Buenos Airesa preko Barcelone i Frankfura do Zagreba i Splita. Napokon sam pobjegao iz stroge karantene koja je uvedena 20. ožujka. Prije mog povratka u Europu vlasti su odlučile da se karantena produži do 24. svibnja. U kući smo zajedno bili majka, braća i njihove obitelji. Kuhali svi zajedno, gledali serije, ja pomalo trenirao. Izaći smo mogli samo do prodavaonica ili banke. Braća me nisu smjeli odvesti do zračne luke udaljene 100 kilometara, već sam morao unajmiti službeni taksi koji ima dozvolu - kaže Juan Manuel Varea, koji je sada u Širokom Brijegu.

4870309.jpg

Iz Argentine je nedavno stigla tužna vijest, od posljedica napada na ulici umro je legendarni argentinski nogometaš hrvatskih korijena Tomas Felipe Carlovich?

- Argentina je bila u šoku. Vijest je potresla sve. Svi sportski kanali dali su tome veliku pažnju. On je u Argentini bio jako omiljen i jako popularan, kako zbog nogometa kojeg je igrao, tako i bog načina života, privrženosti domu, obitelji, prijateljima. Nogomet je za njega bio uživanje, igra u kojoj je beskrajno uživao. O njemu je biranim riječima sa suzama u očima govorio i veliki Diego Maradona. Izjavio je da je Carlovich bio najbolji igrač koji je igrao u Rosariju kojemu je bio toliko privržen. Klub Central Cordoba bio je jedan od njegovih klubova. Imao sam sreću biti igrač tog kluba.

Nije vam ispunjen dječački san da jednog dana odjenete dres Boca Juniorsa, za koje navijate?

- Dolaskom legendarnog Juana Romana Riquelmea u klub sve je krenulo nabolje. Boca Juniors 25 puta je bio prvak Argentine, šest puta pobjednika Copa Libertadoresa. Uvjeren sam da će pod Riquelmeom vodstvom klupska riznica trofeja postati još bogatija - zaključio je Varea.

4870311.jpg

Čudan je Varein nogometni put. Kad je 25. studenoga 2006. pred blizu 30.000 gledatelja zabio krasan pogodak u Nueva Chicagu za Velez Sarsfield mnogi su kazali "zvijezda je rođena". No, samo je pet puta Varea odjenuo dres Veleza, pokušao je u još dva kluba u Argentini, te jednom u Kolumbiji. San o europskoj karijeri ispunio je u ljeto 2009. kad je zajedno sa sunarodnjakom Dariom Martinezom Gonzalom stigao u Široki Brijeg. Gonzalo se brzo vratio kući, a Varea je ostao dvije sezone u Širokom Brijegu i u svim natjecanjima zabio 26 golova.

Tu je upoznao i sadašnju suprugu Mariju, vjenčali su se i izgradili dom u Širokom Brijegu.

U BiH je igrao još za Željezničar i nesumnjivo je najbolji Argentinac koji je igrao u Premijer ligi BiH. Išao je Varea i u Azerbejdžan, Bugarsku, Albaniju i Maltu, karijera mu nije išla željenim smjerom, a zadnje tri godine je na hrvatskim terenima. Bio je u Dugopolju, Splitu, Imotskom, a danas je u Kamenu, koji mu je 14. klub u karijeri.

ŽELIO BIH OSTATI U KAMENU

Juan Manuel Varea zadovoljan je sezonom u hrvatskom trećeligašu Kamenu iz Ivanbegovine. To je malo mjesto u općini Zabablje u Imotskoj Krajini. Svaka utakmica u Ivanbegovini je velika fešta.

- Bio sam u stalnom sam kontaktu s ljudima iz kluba. To je mali klub, ali vode ga korektni ljudi, cijelo mjesto živi za klub, tu jednu silnu energiju teško je opisati. Postoji obostrana želja za nastavkom suradnje. Ovih dana sjest ću s ljudima iz kluba, popričati, vjerujem da ćemo nastaviti suradnju - poručio je Varea.

 
index Instagram400x230 youtube