Prijelazni rok završen: Tko od bh. klubova i nogometaša vrijedi najviše?

Prošlog tjedna zaključen je zimski prijelazni rok u Premijer ligi BiH.

Došlo je do brojnih promjena u igračkim kadrovima ekipa, a samim tim i u poretku najskupljih nogometaša našeg prvenstva.

Najveći “upgrade” u povećanju vrijednosti ekipe, prema procjeni njemačkog Transfermarkta, napravio je FK Sarajevo, navodi SportCentar.

Bordo tim ima daleko najskuplji kadar, ukupno 10,6 milijuna eura. Drugi je Zrinjski, koji ima dva milijuna eura manje vrijedan sastav, točnije 8,33 milijuna eura.

Treći je Željezničar (7,63 milijuna eura), četvrti Borac (5,35), zatim slijede Široki Brijeg (5,33), Tuzla City (4,93), Velež (4,50), Radnik (4,40), Sloboda (4,23), Čelik (3,70), Mladost (3,86), a na zadnjem mjestu je Zvijezda 09 sa vrijednosti ekipe od 2,7 milijuna eura.

Što se tiče poretka igrača, trenutno je i dalje najskuplji, prema Transfermarktu, Vladan Kovačević sa procijenjenom vrijednosti od milijun eura.

Drugo i treće mjesto zauzimaju njegovi suigrači iz Sarajeva, Besim Šerbečić i Tino Sven Sušić (800.000 eura).

Četvrti je novi igrač banjalučkog Borca, Goran Zakarić, koji dijeli to mjesto sa još dvojicom bordo nogometaša Benjaminom Tatarom i Selmirom Pidrom (svi vrijede po 700.000 eura po Transfermarktu).

Sedmi je novak u redovima Željezničara Aleksandar Jovanović, australijski stoper procijenjen je na 650.000 eura.

Top 10 zaključuju Amar Rahmanović iz Sarajeva, te još dvojica Željinih nogometaša Kemal Osmanković i Petar Bojo (svi po 600.000 eura).

Zanimljivo da u najskupljih deset nije nijedan nogometaš Zrinjskog, koji ima drugi po vrijednosti igrački kadar u PLBiH.

Naravno, veliko je pitanje koliko su ove brojke zaista mjerodavne u realnom svijetu. U stvarnosti je, naravno, bitna cifra koju naši klubovi zaista mogu dobiti u obliku oštete za transfere svojih igrača u druge sredine…

 
index Instagram400x230 youtube