Dinamo bez ispaljenog metka pao na riječkoj vjetrometini

Zagrepčani su u posljednje dvije godine oduševili u domaćem prvenstvu i Europi, Nenad Bjelica je ove godine posebno bio 'napaljen' na hrvatski Kup. A još jednom će ostati bez tog trofeja...

Dinamo se prvi put, poslije sezone 2012/13., nije uspio plasirati u polufinale Kupa. Zagrepčane su tada iz daljnje borbe za 'Rabuzinovo sunce' izbacili Zadar i sjajni Stipe Perica, sada su pak 'modrima' presudili Rijeka i snažna bura. Jednostavno, na Rujevici nije bilo pravog nogometa, uvjeti su zbog vjetra bili na rubu regularnosti, ali se ipak igralo.

Hrvatski prvak se u prvom dijelu nije snašao, ni blizu. Livaković nije mogao ispucati loptu ni 30-ak metara od svoga gola, morao je paziti i na reklame iza gola koje su u jednom trenutku završile na gol-aut liniji, a osim Petkovića koji je uspijevao držati loptu u posjedu, 'modri' nisu imali raspoloženog pojedinca. Niti igrača koji se mogao prilagoditi na čudne uvjete, snažnu riječku buru s kojom dinamovci do sada nisu imali iskustva.

Nenad Bjelica je bjesnio uz aut-liniju, a živce su polako gubili i sami igrači. A svaka duga lopta s riječke polovice bila je 'opća opasnost' za Perića i Dilavera, Livaković je cijelo vrijeme morao biti na oprezu. Dinamo je u nastavku pokušao 'nogometom' stići do izjednačenja, nisu 'plavi' preskakali igru, ali pomoći više nije bilo. Gusta riječka zadnja linija izdržala je do kraja, Bjelica je bezuspješno ubacivao drugog (Gavranović), pa i trećeg (Ćuže) napadača.

U Maksimiru neće biti zadovoljni ispadanjem na ovakav 'nenogometni' način, ali i Dinamo je, zbog takvog vjetra, mogao i morao biti pametniji. Ne toliko srljati u prvom dijelu, nikako u tom periodu primiti gol. Ipak, Zagrepčani su pokušali igrati svoju igru, to ovoga puta nije bilo moguće. I to ih je koštalo rezultata. A, čak i dan prije utakmice Bjelica je na pitanje o mogućoj buri poručio:

- Kako nama, tako i njima!

Pošteno, treba priznati kako se Rijeka u ovoj utakmici bolje snašla, bila čvršća i agresivnija, pa čak i više željela pobjedu od Dinama. Pobjedu do koje je na koncu i zasluženo stigla.

Nenad Bjelica s Dinamom dominira hrvatskim prvenstvom, ruši rekorde i na europskoj sceni, ali problem se nazire u - Kupu. Kojeg je osvojio samo jednom, u svojoj drugoj službenoj utakmici na klupi Dinama. A tu je medalju odmah odlučio pokloniti prijašnjim trenerima. Prošle godine Dinamo je zapeo u finalu, sada pak u četvrtfinalu.

 
index Instagram400x230 youtube