Humanitarni turnir u Opuzenu osvojio Mostar, a Ljubušak najbolji strijelac i igrač turnira

U sklopu humanitarne akcije “izgradimo dom obitelji Sršen” u sportskoj dvorani u Opuzenu odigran je malonogometni turnir veterana na kojem su nastupile ekipe Metkovića, Ploča, Mostara, Šibenika, Konavala kao i domaćin Opuzen.

Samu akciju pokrenuli su klubovi Neretva, Gusar, Neretvanac, Maestral, Metković, Čapljina, Ljubuški, Grude, Imotski, Stolac i Zmaj iz Makarske gdje je godinama bivši vratar Ronald Sršen poznatiji u sportskim krugovima kao Regan proveo svoju mladost.

Inače otac šestero djece nedavno je iznenada ostao bez supruge te su u akciju da se izgradi adekvatan dom za veliku obitelj priskočili njegovi sportski prijatelji. Među prvima akciji su se odazvali bivši Hrvatski kapetan i reprezentativac Dario Srna koji potječe iz doline Neretve te izbornik Zlatko Dalić gdje je za ovu priliku za sve sudionike turnira održana aukcija knjige “Rusija naših snova” te ovom gestom pomogao akciju. Svoj obol turniru su dala još poznata nogometna imena kao Igor Musa, Darko Čale, Elvis Margeta, Željko Zadro, Joško Popović, braća Bulat, Robert Pehar, Miro Luburić kao i mnogi drugi.

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, I.grupa – Ploče, Metković i Opuzen, rezultati: Ploče – Metković 0:0, Metković – Opuzen 1:2, Opuzen – Ploče 2:5. II grupa – Mostar, Šibenik, Konavljanin, rezultati: Mostar – Konavljanin 3:0, Konavljanin – Šibenik 1:2, Šibenik – Mostar 1:0.

Polufinale : Ploče – Mostar 0:2, Šibenik – Opuzen 1:0, za 3.mjesto Ploče – Opuzen 0:5, Finale: Mostar – Šibenik 1:0.

Za najboljeg igrača ujedno i strijelac turnira proglašen je Miro Luburić (Mostar), a najbolji vratar je Ivica Matas (Šibenik), dok je pokal za fair play pripao ekipi Mostara.

Ulaz na turnir je bio slobodan a gledatelji prilikom ulaska ostavljali su skromne priloge gdje su se na kraju prikupila određena financijska sredstva koja će poslužiti u pripomoći za izgradnju doma obitelji Ronalda Sršena.

Poslijednja izmjena danaPetak, 20 Prosinac 2019 11:05
 
index Instagram400x230 youtube