Kapetani biraju - Ljubušak po majci najbolji nogometaš godine

Napadač Dinama Bruno Petković pobjednik je tradicionalnog 17. izbora za najboljeg nogometaša godine "Kapetani biraju", koji provodi tportal u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša.

Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2019. godini, a Petković je skupio 74 od mogućih 100 bodova. Slavio je ispred suigrača i prošlogodišnjeg pobjednika Danija Olma i Hajdukovog Mije Caktaša.

- Ponosan sam na ovu nagradu jer smatram kako nema vjerodostojnijeg suda od onoga u kojem sudjeluju osobe koje se bave istim poslom. Iza mene je fantastična godina u dresu Dinama i reprezentacije i osim ovog raspleta grupne faze Lige prvaka teško da bih i sam izabrao bolji scenarij od ovog. Želim se zahvaliti svima koji su bili dio mog puta. Od Dinama, ljudi koje vode klub, trenera Bjelice i njegovih pomoćnika, osoba koje su uključene u rad stožera pa do mojih suigrača koji su mi pomogli da budem ovdje s vama s nagradom u ruci. Isto tako želim se zahvaliti izborniku i stručnom stožeru reprezentacije, naravno i mojim suigračima. Ne smijem zaboraviti navijače zbog kojih smo svi mi ovdje. Na kraju, hvala mom agentu i mojoj obitelji. Siguran sam da su ponosni na mene, izjavio je Petković prilikom preuzimanja nagrade tportala.

Trofej pobjedniku predao je novinar tportala i idejni začetnik ove akcije, Silvijo Škrlec, a prije Petkovića ovaj trofej osvajali su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Dani Olmo, Leon Benko, Andrej Kramarić.

- Ponosan sam na ovu akciju, jer uspjela održati već 17 godina, a koliko vidim, igračima je dobro sjela i s ponosom dolaze po trofej. A kako i ne bi, jer kad vidite da su u njoj pobjednici bili Luka Modrić, Mario Mandžukić, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Andrej Kramarić, znači imena dokazana i na velikoj međunarodnoj nogometnoj pozornici, kazao je Škrlec.

KONAČNI POREDAK

Bruno Petković (Dinamo) - 74 boda
Dani Olmo (Dinamo) - 58
Mijo Caktaš (Hajduk) - 30
Dominik Livaković (Dinamo) - 26
Kristijan Lovrić (Gorica) - 18
Mislav Oršić (Dinamo) - 12
Franko Andrijašević (Rijeka) - 10
Darko Nejašmić (Hajduk) - 10
Marko Tolić (Lokomotiva) - 10
Arijan Ademi (Dinamo) - 6
Jairo de Macedo da Silva (Hajduk) - 6
Mile Škorić (Osijek) – 6…

SVI POBJEDNICI

2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
2007. Luka Modrić (Dinamo)
2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
2009. Ermin Zec (Šibenik)
2010. Sammir (Dinamo)
2011. Ivan Santini (Zadar)
2012. Sammir (Dinamo)
2013. Leon Benko (Rijeka)
2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
2015. Marin Tomasov (Rijeka)
2016. Franko Andrijašević (Rijeka)
2017. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)
2018. Dani Olmo Carvajal (Dinamo)
2019. Bruno Petković (Dinamo)

 
index Instagram400x230 youtube