Logo
Ispiši ovu stranicu

UEFA promijenila sustav kvalifikacija za SP 2022.

UEFA promijenila sustav kvalifikacija za SP 2022.

Europska nogometna federacija (UEFA) promijenila je sustav kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru na kojem će, nadamo se, hrvatska reprezentacija braniti srebro osvojeno prošle godine na World Cupu u Rusiji.

U kvalifikacijama će nastupiti 55 europskih reprezentacija koje će se boriti za 13 mjesta koliko će Europa imati predstavnika u Kataru.

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 skupina – pet sa po pet ekipa, te pet sa po šest ekipa. Deset pobjednika će izboriti direktan plasman na SP, dok deset drugoplasiranih + dvije reprezentacije iz Lige Nacija 2020-2.1 idu u dodatne kvalifikacije u kojima će se boriti za preostala tri mjesta.

Reprezentacije će biti podijeljene u tri skupine sa po četiri ekipe, a samo će pobjednik svake skupine izboriti SP. U svakoj skupini će se igrati dva polufinala i finale.

U kvalifikacijama za posljednje SP u Rusiji 2018. godine europske reprezentacije su bile podijeljene u devet skupina iz kojih su pobjednici išli direktno na SP, a osam najboljih drugoplasiranih u play-off. Podsjetimo, “Vatreni” su vizu za Rusiju izborili upravo u dodatnim kvalifikacijama pobijedivši Grčku.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!