Završen turnir "Arena Cup Hercegovina 2019.", nastupili i mladi Ljubušaci [foto]

Završen turnir "Arena Cup Hercegovina 2019.", nastupili i mladi Ljubušaci [foto] Foto: TDT

Turnir opravdao epitet jednog od najboljih na ovim prostorima i šire. Organizator turnira su Arena Sport Centar Mostar i Škola nogometa AS Međugorje.

Stadioni na Kantarevcu u Mostaru u Areni sport centar Mostar i Horizontu mira u Zvirovićima, Međugorju, bili su poprište utakmica za dječake. Odigrano oko 200 utakmica, a postignuto je preko 600 golova. Smijeh, druženje, dobar nogomet, suze radosnice, ali i one zbog poraza, raspoložena publika i dobra organizacija opravdali su ovaj turnira “Zajedništva, druženja i zabave”

Na turniru je učestvovalo oko 80 ekipa iz BiH, Hrvatske i Crne Gore, a utakmice pune kvalitete i emocija ponudile su sve ono što nogomet može pružiti. Nastupilo je preko 1000 igrača, a gostiju na turniru bilo je preko tisuću. Gosti su mogli uživati u ljepotama Hercegovine.

NK Ljubuški nastupio je s 2009. godištem u skupini (A), a ekipu je vodio trener Josip Brajković, te pomoćni trener Ivica Živkušić.

Većini igrača NK Ljubuški iz ovog uzrasta je ovo praktično bio prvi put da su izašli na jedan izrazito jaki međunarodni turnir kao sto je Arena cup Hercegovina 2019.

Uprava kluba,treneri i roditelji pomogli su da ova ekipa ode na turnir,te da osjete draž igranje protiv jakih ekipa i predstave NK Ljubuški u najboljem mogućem izdanju.

Mladi Ljubušaci su bili u skupinu sa dvije najbolje ekipe u 2009 godištu, a odigrali su četiri utakmice koje su veoma važne za njihov budući razvoj, tako da je rezultat bio u drugom planu.

U prvoj utakmici igrali s NK Maslinica (Šolta), u drugoj utakmici protiv domaćina AS Međugorje, dok su u trećoj utakmici snage odmjerili protiv NK Župa Dubrovačka, a u zadnjoj utakmici skupine (A) Ljubušaci su odigrali utakmicu protiv ovogodišnjeg pobjednikom turnira momčadi HNK Posušje.

Najuspješnije ekipe i osvajači medalja su:

ARENA CUP HERCEGOVINA 2019. - rezultati po uzrastima i pojedinačne nagrade za igrače:

Uzrast 2009.g.

1. HŠK POSUŠJE

2. HŠK ZRINJSKI MOSTAR

3. FK VELEŽ MOSTAR

4. HNK ŠIBENIK

  • Najbolji strijelac: Josip Buhovac - Zrinjski Mostar
  • Najbolji vratar: Salko Tule - Velež Mostar
  • Najbolji igrač: Paulo Bašić - Posušje

2010.g.

1. USŠ SPORT TALENT MOSTAR

2. ŠN LIMAČI ČAPLJINA

3. HNK HAJDUK SPLIT

4. ŠN AS MEĐUGORJE

  • Najbolji strijelac: Tino Božinović - Hajduk Split
  • Najbolji vratar: Dragan Sušac - Limači Čapljina
  • Najbolji igrač: Arijan Bernadić - Sport talent Mostar

2011.g.

1. USŠ SPORT TALENT MOSTAR

2. ŠN DU TALENT DUBROVNIK

3. HŠK ZRINJSKI MOSTAR

4. ŠF DERBY SARAJEVO

  • Najbolji strijelac: Lovre Lasić - Sport talent Mostar
  • Najbolji vratar: Jan Musa - Zrinjski Mostar
  • Najbolji igrač: Karlo Pehar - Sport talent Mostar

2012.g.

1. HNK HAJDUK SPLIT

2. ŠF DERBY SARAJEVO

3. ŠN DU TALENT DUBROVNIK

4. NK ADRIATIK SPLIT

  • Najbolji strijelac: Jakov Bjeliš - DU talent Dubrovnik
  • Najbolji vratar: Dani Kapetanović - Derby Sarajevo
  • Najbolji igrač: Vitalij Sabljić - Hajduk Split

Organizator turnira je uspio organizirati izlete mnogih ekipa na Slapove Kravice u Ljubuškom, Međugorje i Mostar, pokazati svojim prijateljima ljepote naše Hercegovine.

"Hvala na svemu, bilo je predivno, vidimo se i sljedeće godine – kazala je jedan od organizatora danijel Bajkuša – Bajki", rekao je trener škole nogometa AS Međugorje

U toj rečenici sve je stalo, svi su uživali. Naravno, pobjednici najviše, ali na kraju su svi osvojili poneki trofej, od golova i novih prijateljstava pa do medalja i pehara.

Organizator turnira se zahvaljuje svim sudionicima turnira, svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ovaj turnir, te najavljuje za iduću godinu turnir koji bi se igrao od 27.02. do 01.03. Hercegovina Cup 2020. turnir bi se igrao u više gradova u Hercegovini i još jači, masovniji sa dosta jakih klubova iz mnogih zemalja.

Turnir opravdao epitet jednog od najboljih na ovim prostorima i šire.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 11 Studeni 2019 13:15
 
index Instagram400x230 youtube