VAR tehnologija u nedjelju stiže u hrvatski nogomet

Nakon višemjesečne obuke sudaca, VAR tehnologija po prvi će put biti u uporabi u hrvatskom nogometu u nedjelju, 22. rujna 2019. godine, priopćili su danas iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

”Hrvatski nogometni savez najavio je krajem 2018. godine kako će se krenuti s obukom pomoćnih video sudaca te pripremom za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet. Nakon iscrpne obuke sudaca, VAR tehnologija napokon je spremna za premijerno korištenje na službenoj utakmici. Dopredsjednik HNS-a, predsjednik Komisije nogometnih sudaca te voditelj projekta uvođenja VAR tehnologije u Hrvatsku Ante Kulušić najavio je kako će se VAR tehnologija premijerno primijeniti na prvenstvenoj utakmici između juniorskih momčadi Rudeša i Hajduka. Utakmica će biti odigrana 22. rujna na stadionu u Kranjčevićevoj ulici, s početkom u 11 sati”, priopćili su iz HNS-a, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naglasili:

”Ovom utakmicom Hrvatska će otvoriti završnu fazu obuke sudaca za uvođenje VAR tehnologije, prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB. Suci su s obukom za VAR tehnologiju započeli u siječnju 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskog dijela tekuće sezone svi suci koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige”.

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka sudit će Ivan Bebek, a asistirat će mu Ivica Modrić i Igor Križarić, te četvrti arbitar Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić.

Poslijednja izmjena danaPetak, 20 Rujan 2019 19:57
 
index Instagram400x230 youtube