Logo
Ispiši ovu stranicu

BiH izgubila od Italije, sukob Misimovića i Bajevića

BiH izgubila od Italije, sukob Misimovića i Bajevića

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u Sarajevu na Grbavici od Italije rezultatom 2:0 u posljednjem kolu Lige nacija, čime su Zmajevi i službeno ispali u niži rang.

Strijelci za Italiju bili su Belotti u 22. i Berardi u 68. minuti.

Izabranici Dušana Bajevića ostali na dnu grupe u Ligi A Lige nacija i naredne sezone će igrati u Ligi B, a 2020. godinu okončat će bez ijedne pobjede. Posljednja pobjeda ostvarena je prije točno godinu dana protiv Lihtenštajna (3:0).

Pojedini mediji objavili su da je uoči početka utakmice došlo do fizičkog sukoba izbornika Bajevića i tehničkog direktora reprezentacije Zvjezdana Misimovića, a povod je navodno intervju u kojem je Misimović oštro kritizirao vodstvo NS-a BiH, izbornika i stručni stožer.

Portal Fokus objavio je da je Bajević u jednom trenutku uhvatio Misimovića za vrat, a da su igrači bili šokirani.

Nakon poraza od Italije za Nova BH govorio je Gojko Cimirot.

“Možemo reći da su oni najbolja selekcija u našoj grupi. Dali smo sve od sebe, iz nekih grešaka smo primili golove. Možda smo i mi mogli dati koji gol jer smo imali dobrih šansi. Odigrali smo dobar meč, dali maksimum, ali nažalost smo izgubili”.

“Sada slijedi pauza od 3-4 mjeseca i čekamo te grupe za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Nadam se nekoj lakšoj grupi i plasmanu na SP”.

Liga B? U Ligi A su možda i najbolje selekcije na svijetu. Igrat ćemo sada u Ligi B i to je prednost da dobijemo neke lakše protivnike. Sada smo igrali protiv jakih selekcija i nažalost osvojili smo samo dva boda”.

“Teška godina. Nismo ostvarili nijednu pobjedu, ali nadam se da ćemo u nastavku imati što više pobjeda i da će se publika vratiti na stadion jer su nam oni velika podrška”.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!