Prođe li Mađare, Dinamo ide na pobjednika Karabah - Molde!

Dinamo će u posljednjem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, prođe li Ferencvaros, igrati protiv pobjednika meča između prvaka Azerbajdžana Karabaha i norveškog prvaka Moldea, odlučeno je na Uefinu ždrijebu u utorak u Nyonu.

Prva utakmica igrala bi se na Maksimiru 22. ili 23. rujna, a uzvrat u Azerbajdžanu ili Norveškoj 29. ili 30. rujna. Ova faza kvalifikacija, podsjetimo, igra se na dvije utakmice, za razliku od ranijih pretkola.

Karabah je klub iz grada Agdama koji je napušten davne 1993. zbog rata s Armenijom za pokrajinu Gorski Karabah, koju svojataju obje strane. Otad se preselio u Baku i osvojio osam naslova prvaka Azerbajdžana.

Momčad mu vrijedi 11,78 milijuna eura, a tamo je i jedan Hrvat. Bivši dinamovac Filip Ozobić (29) u Azerbajdžanu je od 2016. Prvo je nosio dres Gabale dvije godine, a u Karabahu je od 2018. Trener je domaći čovjek Gurban Gurbanov.

Molde je stari Dinamov znanac s kojim je igrao u trećem pretkolu Lige prvaka 2015/16. Nakon prve utakmice na Maksimiru Dinamo je s čovjekom manje od 65. minute (Paulo Machado) izvukao 1-1, a u uzvratu je bila prava drama.

"Modri" su nakon 22 minute vodili nestvarnih 3-0 golovima Pjace, Ademija i Roga, a onda sve prosuli. Hussain, Eylounoussi i Kamara do 75. minute izjednačili su na 3-3, i to s čovjekom manje, a Dinamo se nekako provukao na golove u gostima.

Molde vrijedi 12,85 milijuna eura, najskuplji čovjek je Norvežanin Magnus Wolff Eikrem (30) s milijun eura, a iz prvog okršaja prije pet godina u momčadi su ostali golman Andreas Linde (27) i veznjak Mattias Moström (37). Trener je Norvežanin Erling Moe.

Play-off Lige prvaka:

put prvaka

Slavija Prag (Češka) - Young Boys (Švicarska) / Midtjylland (Danska)
Maccabi Tel-Aviv (Izrael) / Dinamo Brest (Bjelorusija) - Salzburg (Austrija)
Olympiacos (Grčka) - Crvena zvezda (Srbija) / Omonia (Cipar)
Karabah (Azerbajdžan) / Molde (Norveška) - Ferencvaros (Mađarska) / Dinamo Zagreb (Hrvatska)

ligaški put

Benfica (Portugal) / PAOK (Grčka) - Krasnodar (Rusija)
Gent (Belgija) / Rapid Beč (Austrija) - Dinamo Kijev (Ukrajina) / AZ Almkaar (Nizozemska)

 
index Instagram400x230 youtube