Talijanski mediji: Berlusconi kupio Mirka Marića

Napadač Osijeka Mirko Marić sutra bi trebao potpisati za talijanskog drugoligaša Monzu, čiji je vlasnik Silvio Berlusconi.

U Gradskom vrtu zasad nemaju komentara, ali iz krugova bliskih klubu malo prije ponoći doznali smo da je posao dogovoren. Službena objava očekuje se nakon što zvijezda HNL-a odradi liječnički pregled sutra u Italiji.

Vijest je objavio i Tuttomercato, portal specijaliziran za mercato i vijesti o transferima, a informaciju je brzo proširio talijanski ekspert za transfere, novinar Gianluca Di Marzio.

Tuttomercato javlja da je Monza za Marića platila 4,5 milijuna eura odštete, što je drugi najveći transfer u povijesti Osijeka nakon Boška Šutala, koji je otišao u Atalantu za pet milijuna eura.

Shodno pravilima Uefe za razvoj igrača, dio kolača pripast će i Širokom Brijegu, gdje je 25-godišnjak rodom iz Gruda, započeo karijeru. Nakon 15 utakmica u prvenstvu BIH kupio ga je Dinamo, a Široki Brijeg zaradio je 100 tisuća eura. Marić je ostao u Širokom na posudbi, ali već idući mjesec braća Mamić sele ga u Lokomotivu, gdje je proveo dvije i pol godine i odigrao 74 utakmice. S Dinamom je potpisao ugovor na sedam godina, ali nikad nije zaigrao za klub. Za 650 tisuća eura u zimu 2017. godine prodali su ga u mađarski Videoton, a već u rujnu Marić se vratio u HNL i postao igrač Osijeka. Odigrao je 113 utakmica i postigao 53 pogotka za klub iz Gradskog vrta.

Marić bi prema posljednjim informacijama sutra trebao odraditi testiranja i potpisati za novi klub u Italiji.

Iza Marića je sjajna sezona

Podsjetimo, u sezoni HNL-a koja je iza nas Mirko Marić zabio je 20 pogodaka, jednako kao Mijo Caktaš i Antonio Čolak. Ipak, nagradu za najboljeg strijelca HNL-a odnio je napadač Rijeke zato što mu je za golove trebalo najmanje minuta.

Bez obzira na to što nije osvojio titulu najboljeg strijelca, Osijekov napadač odradio je odličnu sezonu. Njegove nastupe pratili su brojni europski klubovi, najviše se pisalo o interesu Fenerbahčea i Dinamo Kijeva, ali ranije se spominjala i Monza.

Prvenstvo je prekinuto zbog koronavirusa, a Monza je u trenutku prekida bila vodeća pa je sukladno tome ostvarila i plasman u Serie B.

Berlusconi je od 1986. do 2017. godine bio gazda Milana, a devet godina vladao je Italijom, kao najdugovječniji premijer nakon Drugog svjetskog rata. Kontroverzni populist uz kojeg se vežu brojne afere i sudski procesi nakon prodaje Milana u novu avanturu upustio na nagovor Adriana Gallianija, koji je rođen u Monzi. Galliani je bio najbliži Berlusconijev suradnik u Milanu i potpredsjednik kluba, zadužen za sve ključne poslove i transfere.

Projekt bivšeg vlasnika Milana

Silvio Berlusconi, medijski tajkun i bivši talijanski premijer osuđen zbog porezne prijevare, postao je vlasnik Monze 2018. godine, a klub je promoviran u drugu talijansku ligu jer je Talijanski nogometni savez odlučio da neće biti nastavka natjecanja u trećoj ligi.

 
index Instagram400x230 youtube