UEFA promijenila pravila: Zvezda može na Dinamo, Hajduk na Partizan

Zbog pandemije koronavirusa krovna je europska nogometna organizacija promijenila nekoliko pravila u velikim europskim natjecanjima.

Tako će se kvalifikacije za sljedeću sezonu EL i LP igrati samo na jednu utakmicu, kao i ovogodišnja završnica nakon što se odigraju utakmice osmine finala.

A UEFA je promijenila i ono “balkansko pravilo” da se momčadi iz Hrvatske ne spajaju s momčadima iz Srbije, još od 2007. godine. Od tada UEFA uvijek zaobilazi spajanje spomenutih klubova u kvalifikacijama.

Međutim, pošto u kvalifikacijama neće biti publike, mijenja se i ovo pravilo.Tako Crvena Zvezda u 2. kolu kvalifikacija može na Sarajevo, a u trećem na zagrebački Dinamo, dok Partizan već u drugom kolu može igrati protiv Osijeka, a u trećem su mogući susreti s Hajdukom i Rijekom. Osječani u drugom kolu mogu igrati još i protiv Vojvodine ili Zrinjskog iz susjedstva, piše 24sata.

Jedini izuzetak iz tog “balkanskog pravila” jest spajanje srpskih momčadi s kosovskim. Također, ni klubovi iz BiH neće moći igrati protiv predstavnika Kosova.

 

 
index Instagram400x230 youtube