Ljubušak Stipe Dugandžić u dresu HKK Čapljina

Dosta dobro i nešto ranije nego je to bilo prošle godine, su se pojačali košarkaši Čapljine koji su s pripremama krenuli minulog ponedjeljka.

Igrački kadar je gotovo kompletiran i po njemu se čini da će Čapljina sljedeće sezone igrati još značajniju ulogu u domaćem prvenstvu, za koje još nema informacija kad će krenuti, ni u kojem formatu. Veće ambicije u sljedećoj sezoni su iz kluba već i najavili, piše Dnevni list.

Čapljinci su prvo produžili suradnju s nositeljima iz prošle sezone Matijom Milinom i Vladimirom Iveljom, da bi u klub stigli razigravač Josip Naletilić i combo bek Aleksa Jugović. Za njima su u redove Čapljine došli i centar Gojko Sudžum, dosadašnji član Mladosti iz Mrkonjić grada, te mladi razigravač Karlo Lukačić, koji je dvije godine bio član omladinskih selekcija Hrvatske. Prošao je košarkašku školu zagrebačke Cedevite.

Uslijedili su dolasci Emada Nezirića i Đorđa Savkovića.

– Nezirić je mlad igrač koji je prošao Slobodinu školu košarke. Zanimljiv košarkaš na poziciji beka, za kojeg se nadam da će dobro iskoristiti minute jer će mu to biti prva sezona seniorske prvoligaške košarke. On i Lukačić su dovedeni iz dobrih škola, da napreduju, upišu prve minute na ovoj razini, i dođu do ozbiljnih prvoligaških igrača, govori trener Boris Džidić.

– Đorđe Savković je krilo iz Dynamica, relativno mlad i nedokazan. Nije isključeno da se pojavi još jedan igrač, dodao je.

Iz Ljubuškog će se timu priključiti još Stipe Dugandžić (2004. godište, playmaker), koji će biti dio ekipe mladih igrača u pripremnom periodu. Iz svog omladinskog pogona su Čapljinci priključili petnaestogodišnjeg Daria Obada.

– Ako nastavi dobro raditi, trebao bi biti ozbiljan igrač i zato sam inzistirao da s nama prođe pripreme. To mu može samo koristiti, ističe Džidić.

Čapljina ima zakazana dva turnira u Mostaru i Širokom Brijegu, ali nijednu drugu prijateljsku utakmicu.

– Tu imamo puno problema zbog granica i kašnjenja priprema drugih klubova. Radimo na tome da uhvatimo neke utakmice u ovom mjesecu. Sve ekipe iz Hrvatske su odbile doći u BiH, probat ćemo s Crnogorcima, pa vidjet ćemo kako će sve to izgledati, rekao je Boris Džidić.

 
index Instagram400x230 youtube