Mostarski derbi pripao Veležu

Nogometaši Veleža i Zrinjskog odmjerili su snage u 2. kolu Premijer lige BiH na stadionu Rođeni, a mostarski derbi je pripao domaćinima koji su slavili s 2:0.

Prvi su do prilike došli Plemići koji su zaprijetili preko Todorovića, ali nije bilo opasnosti po Bobića.

Na drugoj strani desetak minuta kasnije Cvijaović je sjajno pucao iz daljine, ali Horkaš lijepom paradom vadi loptu ispod grede.

Najbolja prilika viđena je u 36. minuti i to nakon solo akcije Nemanje Bilbije. Sjajno je s dva lažnjaka na malom prostoru promiješao obranu domaćina, ali su se ispriječili Bobić i vratnica te je ostalo 0:0.

U sljedećem napadu je Zlomislić imao dobru priliku, ali i nakon njegovog atraktivnog pokušaja ostalo je 0:0.

No, taj rezultat se nije dugo zadržao na semaforu jer Velež u 43 minuti dolazi do vodstva. Brandao je prošao po lijevoj strani, ubacio, a Zlomislić i Bekić se sudaraju i puštaju loptu do Obrena Cvijanovića koji se namješta i sjajno pogađa u daljnji kut za 1:0.

U nastavak Zrinjski ulazi nešto odlučnije, ali prvi prijeti Velež preko Mulića koji je s vrha šesnaesterca testirao Horkaša, ali mladi vratar na posudbi iz Dinama još jednom paradom čuva svoju mrežu.

U 67. minuti veliki zicer za Zrinjski da dođe do izjednačenja. Filipović je iskoristio nespretnost domaće obrane, došao do lopte, ali na kraju ju je loše zahvatio i Bobić lagano brani.

Nastavak je malo toga donio jer su igrači Veleža presijecali igru dugim ležanjem na travi, ali je i Zrinjski bio bezidejan u napadu.

I onda najljepši trenutak utakmice je viđen u 89. minuti kada Fejsal Mulić s preko 20 metara sjajno pogađa iz slobodnog udarca za sigurnu pobjedu Veleža. Horkaš nije ni trepnuo i bilo je to konačnih 2:0.

OSTALI REZULTATI:

Mladost DK - Sarajevo 2:2

Olimpik Sarajevo - Široki Brijeg 1:2

Poslijednja izmjena danaSubota, 08 Kolovoz 2020 21:28
 
index Instagram400x230 youtube