Logo
Ispiši ovu stranicu

Červar: Olimpijske igre bit će posebne, jer će one pokazati da život nije stao

Červar: Olimpijske igre bit će posebne, jer će one pokazati da život nije stao

S obzirom na novonastalu globalnu situaciju uzrokovanu COVID 19 virusom, a nakon razgovora Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), japanske Vlade i grada domaćina Tokija, službeno je donešena odluka o odgađanju Olimpijskih igara 2020. godine. Tako bi se Olimpijske igre trebale održati sljedeće godine.

Premda je MOO svjestan da u Japanu postoje značajni pomaci u borbi sa širenjem bolesti COVID 19, činjenica je da je u mnogim drugim državama te na svim kontinentima došlo do značajnog povećanja broja oboljelih, odnosno do gotovo potpunog prekida normalnog funkcioniranja u svim društvenim sferama, pa tako i onoj sportskoj.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija trebala je za manje od mjesec dana nastupiti na kvalifikacijskom turniru u Parizu. S obzirom da su kvalifikacije odgođene, a sada i Olimpijske igre, ostaje mnogo nepoznanica na koje će odgovor morati dati Svjetska rukometna federacija (IHF) sljedećih mjeseci.

"Mislim da se to moglo i očekivati. Olimpijske igre kao najveća manifestacija ljudskoga roda, su i najveći izazov za svakog sportaša, pa tako i za hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju. Ove Olimpijske igre će biti posebne, jer će one pokazati da život nije stao, premda je stalno ugrožen i u opasnosti. Zato sport, a posebno Olimpijske igre moraju odaslati poruku optimizma i nade. Vjerujem da će OI u Tokiju 2021. godine potvrditi da su altruizam i zajedništvo naša budućnost. Oni pobjeđuju svaki oblik egoizma, jer jedino se tako može uživati u slobodi, sreći, miru i blagodatima života", poručuje Lino Červar i dodaje:

"Jasno je da bismo silno željeli biti na tom tokijskom summitu i boriti se za treće olimpijsko zlato. I sve ćemo napraviti da to i ostvarimo. Ali mnogo je tu sada nepoznanica na koje će odgovore morati dati Svjetska rukometna federacija. Što je s onima koji su izborili nastup u Tokiju, hoće li se i kada održati olimpijske kvalifikacije, itd, itd. Ne bih nagađao. Pričekajmo pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati."

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!