Željko Bulić, podrijetlom Ljubušak - novi časnik HNS-a za navijače: Napravit ćemo spektakl, cilj je ujediniti sve navijače...

Željko Bulić novi je časnik za navijače odlukom HNS-a. Izvršni direktor osiguravajuće kuće Agram Life, Metkovčanin koji je živio u Opuzenu, podrijetlom iz ljubuškog kraja, dopredsjednik je novih Uvijek vjernih, osnovanih 2018. godine.

Bulić se istaknuo organiziranjem navijanja u jesenskim kvalifikacijskim susretima, pogotovo s Mađarskom u Splitu i Slovačkom u Rijeci, a čeka ga velik posao na Euru.

- Časnik za navijače komunicira sa svim navijačima, europskom asocijacijom navijača, medijima, lokalnom vlašću, policijom, službama za zaštitu i sigurnost - rekao nam je Bulić.

zeljko bulic

 

- U Splitu sam organizirao Sinjsku glazbu, Mini orkestar Herceg-Bosne, petnaest bubnjeva lađara iz Neretve, fan zonu, prijevoz autobusima, potom smo na Kantridi napravili prijateljsku utakmicu sa slovačkim navijačima.

Od ožujka 2019. godine u udruzi je navijača Uvijek vjerni, a Euro će im biti prvi golem projekt.

- Organiziramo čarter za London, a ima interesa i za Glasgow. U Londonu ćemo napraviti naše “navijačko veleposlanstvo”, što je i obaveza jer u travnju će se časnici svih država sudionica naći na seminaru. Imamo 31 povjerenika u Hrvatskoj, BiH (koordinatori Ivan Šunjić i Josip Hrkać Baćo), Austriji (Mirko Bebek), Švicarskoj (Stjepan Špehar) i Njemačkoj (Mladen Tomić), mnogi su nam najavili da u svojim gradovima žele napraviti fan zone. HNS će pomoći. Navijači su osjetili da napokon imaju ljude koji se organizirano bave navijanjem, a pritom ističem da ne želimo nikakav novac od HNS-a. Financiramo se isključivo od članarina i sponzora. Članarina je 200 kuna za dvije godine, imamo 3200 članova.

Kaže da su za povjerenike okupili priznate osobe u svojim sredinama.

- Istaknut ću Mirka Bebeka, koji ima 323 člana u Beču, profesor je njemačkog jezika. Marija Žaja, doktorica opće prakse, povjerenica je za Split. Mario Sršen povjerenik je za neretvanski kraj, bio je direktor Utrke lađa na Neretvi.

zeljko bulic

Kakva je razlika između novih Uvijek vjernih i starog Kluba navijača Uvijek vjerni?

- Mi smo nova udruga, imamo svoj OIB, a Mijo Šokčević, predsjednik naše udruge, otkupio je pravo na ime i na krila.

Klub navijača Uvijek vjerni je u blokadi, što vas je ponukalo da uđete u taj novi projekt?

- Potaknuo me sastanak u uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović sa željom da se promovira hrvatski sport nakon uspjeha nogomete reprezentacije. Tada sam napravio projekt “Navijačka karavana” koji bi promovirao našu zemlju. Budući da sam pravi navijač, da znam puno ljudi i idem na utakmice, nije mi to bio problem. Ne navijamo protiv, nego nastojimo napraviti što bolju atmosferu za našu reprezentaciju.

Ima još jedan cilj.

- Želim ujediniti sve hrvatske navijače bez obzira na udruge.

HNS novim Uvijek vjernima nije osigurao kupnju ulaznica za Euro, što se otprije zna. Odlučio je da prednost dobiju pojedinci koji su najredovitiji na susretima Vatrenih.

Jaka podrška na Euru

Bulić, kojem je pjevač Mate Bulić rođak, u prvi plan stavlja navijanje na tribinama.

- Posebno nam je drago što su to igrači prepoznali, što je Modrić rekao da nikad nisu igrali u ljepšem ambijentu nego u Splitu. Tamo smo napravili spektakularnu atmosferu.

Dakle, Hrvatska će imati jaku podršku na Euru.

- I to organiziranu. Na web stranici i Facebooku Uvijek vjerni otvorit ćemo mogućnost komunikacije, kako bi svi mogli dati prijedloge o navijanju. Ne želimo biti samo navijači nogometne reprezentacije, uključili smo se i u rukomet, a cilj nam je da budemo prepoznati kao navijači svih hrvatskih reprezentacija - zaključio je Bulić.

 

 

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 05 Ožujak 2020 17:17
 
index Instagram400x230 youtube