Logo
Ispiši ovu stranicu

Delić: Četiri razlike djeluje kao puno, ali ne mora ništa značiti

Delić: Četiri razlike djeluje kao puno, ali ne mora ništa značiti

Iako su u stanci između dvije sezone prošlog ljeta i kroz tekuću sezonu prošli kroz veliki broj igračkih promjena, rukometaši ljubuškog Izviđača i dalje imaju što pokazati u domaćim natjecanjima, a što su potvrdili kroz Kup, plasmanom u finale, te u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Skauti su jedini slavili u prvoj utakmici kao gosti, i to savladavši jednog od svojih najtežih rivala prethodnih godina u domaćem prvenstvu, tim Vogošće sa 31:27. Četiri razlike pred uzvrat u Ljubuškom djeluje kao velika prednost.

– Četiri razlike u ovom trenutku djeluje kao puno, a ne mora ništa značiti. Odigrali smo odlično u Vogošći kao tim. U Ljubuškom trebamo ponoviti tu igru i onda se ne bi trebali bojati za prolazak dalje, kaže lijevo krilo Vedran Delić koji je zabio 8 golova na ovom gostovanju.

U ovakvim situacijama psihološka priprema je od ključne važnosti jer malo opuštanje može sve zakomplicirati.

– Kako smo odigrali kod njih od prve do zadnje minute, tako i Vogošća ima dobru ekipu i može isto napraviti kod nas. Zato se ne smijemo opuštati i ne misliti da je sve riješeno. Treba odigrati i bolje nego u Vogošći kako bi prošli dalje. Ništa nije gotovo, upozorava Delić.

Poslije sezone u regionalnoj SEHA ligi za Izviđač je posebno vrijedno da su i dalje konkurentni na domaćoj sceni, a s obzirom na velike gubitke u igračkom kadru.

– Često pričamo o tome dokle smo došli s obzirom da smo izgubili deset igrača. Ali to je sport, okrenuli smo se snagama koje su tu i s njima radimo dobar posao. I dalje smo u igri za najviši plasman, bili smo u finalu Kupa i sad za cilj imamo osvajanje titule prvaka. Mislim da imamo mladu, poletnu ekipu s nekoliko iskusnih igrača i da će se malo koja ekipa moći s nama gurnuti u rang po pitanju trčanja, energije, brzog rukometa i čvrste obrane. To dosad ide dobro i nadam se da ćemo tako nastaviti, zaključio je Vedran Delić.

Trener Skauta Mario Bjeliš će za večerašnji susret u Ljubuškom moći računati na sve igrače. Er.B.

U doigravanju je sve otvoreno

Delić je prokomentirao i ostale parove četvrtfinala.

– Malo tko je očekivao rezultat od Sloge, ali oni su u Doboju dobili Bosnu s tri razlike i očekivat je još jednu tešku utakmicu u Visokom. Borac je igrao neriješeno u Živinicama, ali moramo znati da ih je Borac u pet susreta ove sezone samo jednom dobio. Zato ne treba otpisati ni Konjuh, iako malu prednost dajem Borcu. Leotar je imao i plus 5 protiv Gračanice, ali oni su bili prvi u regularnom dijelu. Ipak to sve može biti džaba ako sad jednu utakmicu ne odigraju kako treba. A Leotar je nezgodna ekipa. Tako da je sve otvoreno, ovo je natjecanje jako izjednačenih ekipa, kazao je Delić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!