Tolić: Dobar rad sa mlađim dobnim skupinama je tajna naših uspjeha

Druga ekipa RK Izviđač osvojila je drugo mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH - skupina Jug. Uspjeh mladih skauta pod budnim okom trenera Milana Tolića je još veći ako se zna koliko godina imaju njegovi izabranici.

- Ovo je generacija 2002/03, imaju i dva-tri dečka koji su 2001. godište. Dakle, oni spadaju u mlađe kadete, ali igraju sa seniorima. To je vrlo zanimljivo, s obzirom na to kakve rezultate postižu. Drugi su na ljestvici, a uz malo sreće mogli su biti i prvi. Bilo je nekoliko ozljeda i situacija gdje smo morali neke utakmice igrati bez vanjskih igrača, kaže Tolić za Oslobođenje i nastavlja:

- Momci igraju sa dosta starijim od sebe, neki su od njih stariji i po 15 godina. No, dečki se dobro nose s protivnicima i tu se vidi dosta, ‘ajmo reći, kako funkcionira škola rukometa Izviđača, koja pravi dosta igrača i s koliko godina su oni već sazreli da mogu da se nose sa velikim utakmicama.

U razgovoru za naš list trener drugog tima skauta ističe da je od samog početka vjerovao u mogućnosti ovih igrača.

- U početku je bilo straha. Prve utakmice su bile najteže, ali ja sam vjerovao u njih, vjerovao sam da je to jedna posebna selekcija, posebna generacija. Vjerovao sam da mogu, a oni su to vratili dobrim rezultatima, priča nam Tolić.

Njegov rukometni put je potpuno vezan za Izviđač.

- Vječiti sam član Izviđača, kaže kroz smijeh Tolić i nastavlja:

- Tu sam kao trener vratara, pomoćnik trenera prve ekipe Marija Bjeliša, trener druge ekipe. Dugo sam tu, sreća se nije poklopila da odem vani u igračkim danima. Tu sam i tu mi je dobro. Okruženje je izvrsno, nas trenera tu ima 11, tako da smo veliki tim, pomažemo jedni drugima i stalno napredujemo, istakao je Tolić.

Vječito pitanje je šta je tajna uspjeha Izviđača, koji je dao veliki broj reprezentativaca Bosne i Hercegovine i Hrvatske. No, ne samo da je dao nego Izviđač i dan-danas pravi igrače koji će u budućnosti dominirati u europskom i svjetskom rukometu bez ikakve dileme.

- Ključ uspjeha je rad u mlađim dobnimm skupinama. Imamo više od 200 djece u školi rukometa. Mora isplivati nekoliko igrača od tog ukupnog broja. Očekujemo još veći napredak, jer naša generacija 2009/10. godište igra ligu Dalmacije i uvijek se ti momci vraćaju sa peharima. Dakle, dobar rad s mladima je tajna naših uspjeha, istakao je Tolić na kraju razgovora.

 
index Instagram400x230 youtube