Ljubušak na klupi BH kadeta tvrdi: Za regijom ne zaostajemo mnogo

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine proteklog tjedna nastupila je na Međunarodnom rukometnom turniru u Sjevernoj Makedoniji, gdje su izabranici Ljubušaka Tonija Čoline, u četiri odigrana susreta ubilježili dvije pobjede i dva poraza.

BiH izabrana vrsta doživjela je poraz na otvaranju turnira od selekcije Srbije, da bi potom slavili uvjerljivu pobjedu nad ekipom Bugarske.

Drugog dana turnira BiH reprezentacija nesretno je poražen od druge momčadi Makedonije, dok su nešto kasnije savladali prvu momčad kadetske reprezentacije Makedonije.

Tim povodom razgovorali smo sa izbornikom kadeta reprezentacije Tonijom Čolinom koji nam je napravio kratak rezime turnira u Makedoniji.

Toni se ukratko osvrnuo na sami turnir ali i na ovo okupljanje BiH selekcije koje de događa po prvi put nakon nekoliko godina.

“Turnir u Makedoniji je bio prva slika za momke koje smo izabrali za ovu akciju, da vidimo u kakvom smo stanju u odnosu na neke reprezentacije iz regije, i po onome što smo mogli vidjeti ne zaostajemo puno. Sva razlika može biti u okupljanjima naše selekcije i sigurno broj minuta naših rukometaša u klubovima”, istakao je Toni Čolina za portal Svijet Rukometa.

Kako je istakao, zadovoljan je prikazanom igrom, ali još uvijek postoje probleme koji će se morati rješavati u narednom razdoblju.

“Ja sam zadovoljan pristupom u igri momaka osim 6-7 minuta protiv Makedonije dva i ponašanjem svih reprezentativaca, što je za prvi put dovoljno da stvorimo uvjete i okvir ponašanja za dalje. Imamo probleme na nekim pozicijama, vratari nam vrlo malo brane u svojim klubovima tako da ćemo tražiti još rješenjana na toj poziciji, kao i ostali momci koji imaju talent ali i nedefiniranu ulogu u ekipama za koje nastupaju”, prokomentirao je izbornik Toni Čolina.

Naredne godine ovu izabranu vrstu očekuje i nastup na Europskom rukometnom prvenstvu "B" divizije u Sjevernoj Makedoniji. Čolina vjeruje da uz pravi pristup možemo uraditi dosta toga.

“Ja vjerujem da smo počeli na pravi način i samo je vrijeme i broj okupljanja ulog kojim možemo napraviti dosta da se prvo spremimo za turnir u Bugojnu kao i za europsko prvenstvo u Makedoniji u sedmom mjesecu naredne godine. Iskoristio bih prigodu da se zahvalim svim trenerima koji rade sa ovim momcima i što su im omogućili da se odazovu na ove naše reprezentativne akcije. Nadam se da ćemo imati fer i korektnu suradju i u narednom razdoblju, a sve u cilju ostvarivanja što boljeg i povoljnijeg rezultata na predstojećem Europskom rukometnom prvenstvu”, zaključio je na kraju razgovora za naš portal, izbornik kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Toni Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube