Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušak Josip Perić: Velika je čast igrati po prvi put na Euru

Ljubušak Josip Perić: Velika je čast igrati po prvi put na Euru

Ljubušak Josip Perić (27) je prethodnih godina konstanta u rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, srednji vanjski koji je uvijek na raspolaganju uskočiti i dati svoj doprinos.

Tako je i ove sezone, jer osim nekih manjih problema Perić ipak drži kontinuitet bez ozbiljnijih ozljeda koje bi ga udaljile od terena pa i ove godine redovito nastupa u Bundesligi za svoj Goppingen.

 – Loše smo krenuli ove sezone i skupili nekoliko poraza, ali sad je puno bolje jer smo uspjeli sve nadoknaditi. Ima nas dosta ozlijeđenih trenutno, posebno na vanjskim pozicijama. Zato je i moja minutaža sad možda čak i veća nego bi trebala biti jer igram i do 60 minuta po susretu. U početku nije bilo tako, ali sad se ne mogu požaliti, dobro to izgleda na terenu, a srećom nemam problema ni s ozljedama i zadovoljan sam, priča Josip Perić.

Njegova minutaža je svakako veća ove sezone u odnosu na prvu u Goppingenu jer je ekipa sad s dva srednja vanjska u odnosu na prošlosezonska tri.

S reprezentacijom je igrao i prijateljske utakmice s Crnom Gorom u listopadu.

 – Spletom okolnosti smo izgubili, ali je druga utakmica stvarno bila odlična. Alternativna obrana 5-1 koju smo uvježbavali stvarno ne izgleda loše, dok smo napad 7 na 6 igrali i prije kroz kvalifikacije i tu se dobro snalazimo, govori Perić.

Natjecateljski dio u Bundesligi traje do samog kraja kalendarske godine i Perića s Goppingenom očekuje još 8 utakmica. Posljednja od njih je 29. prosinca, a znamo da je okupljanje reprezentacije na rasporedu 23. prosinca. Trojac iz Bundeslige (uz njega i Benjamin Burić i Srđan Predragović) će se tako treninzima Bilala Šumana priključiti tek početkom sljedeće godine. Ostaje im da se u kratkom roku što bolje spreme za Europsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj (od 10. do 26. siječnja) gdje će BiH igrati u skupini D s domaćinom Norveškom, potom Francuskom i Portugalom.

 – Velika je čast igrati po prvi put na Euru. Skupina nije mogla biti teža, ali sigurno da mi imamo što pokazati. Borit ćemo se iako nismo favoriti. Francuzi su možda i najjača reprezentacija na svijetu posljednjih godina, a Norvežani zadnja 3-4 prvenstva osvajaju medalje, na njih je suvišno trošiti riječi. Vidim da Portugalci dosta ulažu u klupski rukomet i mlade selekcije. Sad imaju tri vrhunska kluba, ali pored ove dvije selekcije su ipak slabiji i protiv njih možda imamo najviše šansi igrati. Još mjesec i pol je do Eura i nadam se samo da će svi doći zdravi jer nam svaki igrač dosta znači, zaključio je Josip Perić.

Sramota bi bilo da ne igramo

Posljednjih dana je u fokus, i to preko predsjednika RSBiH Marinka Umičevića, došla priča o tome da je nastup reprezentacije BiH na Euru upitan zbog financija koje treba osigurati.

 – Nadam se da će uspjeti to riješiti do prvenstva jer bi stvarno bila sramota da pored svih tih problema u Savezu još ne odemo na Euro, kazao je Ljubušak.

Mogući transfer

Periću na ljeto 2020. godine ističe dvogodišnji angažman u Goppingenu. O produžetku suradnje s aktualnim klubom zasad nije pričao, ali ponude dolaze s drugih strana.

 – Već sam imao nekih razgovora i za Bundesligu i za druge zemlje, ali je još rano za odluku. Moram dobro razmisliti što je najbolje za mene i moju obitelj, kazao je Perić.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!