Damir Vučić: Ramu ne smijemo podcijeniti, savladali su Klis

Ljubuški je u posljednja tri kola Druge lige FBiH Jug uvezao tri pobjede (Sloga 5:2, Stolac 3:1, Tomislav 2:1) i pri vrhu su ljestvice kao novi član ovog ranga.

Tu se žele i zadržati, a u preostala tri kola imaju dvije utakmice u kojima im se nameće imperativ pobjede, gostovanje Rami i domaći meč s Troglavom, dok su između tih susreta u 14. kolu slobodni.

– Ta utakmica s Tomislavom je bila iznimno važna jer smo s njom htjeli potvrditi da spadamo u gornji dom. Drago mi je da smo pokazali kroz igru da smo zavrijedili da budemo u vrhu jer smo uz dva gola napravili još nekoliko odličnih šansi, dok je Tomislav također opravdao epitet momčadi koja zauzima poziciju u gornjem domu, komentirao je trener Ljubušaka Damir Vučić.

Strijelci su bili Karlo Buhač u 41. minuti i Miljenko Bošnjak u 65., dok je za goste zabio Josip Ivić u 53. minuti. Ljubušaci su tako sad na minus 4 boda spram vodećih Posušja i Klisa, ali i s utakmicom više.

– Puno je zanimljivije pratiti Drugu ligu s ovoliko konkurentnih timova u vrhu, a to je i poruka drugim klubovima što činiti ukoliko žele stabilizaciju i vrh ljestvice, kaže Vučić.

Slijedi im gostovanje u Rami kod autsajdera koji je skupio samo 7 bodova. Ipak 3 od tih 7 su osvojili protiv Klisa čiji su ih nogometaši podcijenili.

– U Rami očekujemo možda malo lošiju kvalitetu terena i sukladno tome smo se pripremali, a nakon tri pobjede potrebno je zadržati određeni tonus jer momčad dođe u poziciju da se uljuljka u neko samopouzdanje. Utakmice se sigurno neće same pobjeđivati i na tome smo puno radili. Ne smijemo ih podcijeniti, savladali su Klis i prihvaćamo ih s velikim uvažavanjem. Idemo igrati na svoj način i imamo neskrivene ambicije da pobijedimo, poručio je Vučić.

Sa 6 bodova do kraja Ljubuški bi koliko – toliko zadržao priključak za vrhom ljestvice.

– Mi računamo samo na dobru igru, a onda će doći šanse i rezultati. Igra je najvažnija i zato želimo ostati na ovoj razini. Otvara nam se sjajna prilika na početku proljetnog dijela prvenstva gdje nam raspored ide na ruku i moramo već o tome misliti, zaključio je Damir Vučić.

 
index Instagram400x230 youtube