Ljubušak po majci, Ivica Zubac: Mi Hercegovci smo tjelesno jako nadareni za ovaj sport

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac u posljednje vrijeme pruža odlične igre za svoje Los Angeles Clipperse. U utakmici protiv Charlotte Hornetsa Zubac je odigrao najbolju obrambenu utakmicu u karijeri.

U samo 20 minuta koliko je proveo na terenu, upisao je 7 poena, šest skokova i čak 5 blokada.

Pljušte pohvale na račun mladog centra. Trener Clippersa Doc Rivers nakon utakmice je kazao:

"Prije svake utakmice mu govorim da jednostavno izađe na teren i bude velik kao što jest, protivnik bi ga uvijek trebao osjetiti na terenu. Mislim da je večeras bio sila"

Najbolji igrač Clippersa i aktualni MVP finala, Kawhi Leonard, za Zubca je rekao.

"Mislim da je za njega nebo granica. Može biti vrlo dominantan centar."

I sam Zubac kaže kako se osjeća odlično.

-Još je uvijek rano za donositi neke zaključke, ali stvarno se osjećam kao da sam u formi života. Odlično se uklapam u ekipu, imam važnu ulogu i mislim da možemo daleko dogurati ove sezone, govori Ivica Zubac za Hercegovina.info.

Prelazak u Clipperse ispostavio se kao odličan potez?

-Od prvog dana se pokazalo da je trade u Clipperse bio pun pogodak. Ekipa me sjajno prihvatila, super sam se prilagodio, odgovara mi stil igre. Ljudi u klubu me dosta cijene. Ne mogu reći ni jednu lošu stvar o Clippersima.

Od početaka u Brotnju, preko Cibone i Mega Leksa, do velikih Lakersa, rame uz rame s velikim LeBronom Jamesom. Sve se u karijeri Ivice Zubca jako brzo odigralo.

-Sve se nekako brzo odvijalo. San mi je uvijek bio da igram u NBA, ali nisam nikad mogao zamisliti da će se sve ovako posložiti. Mogu reći da se moj san ostvario, ali sada imam postavljene neke druge ciljeve za koje ću raditi još jače da ih ostvarim.

Kada se osvrneš iza sebe, kako bi ocijenio tri godine u NBA?

-Rekao bi da su iza mene tri dobre godine u kojima sam naučio kako stvari funkcioniraju u NBA. Dosta teško je bilo naći svoje mjesto i svoju ulogu, ali sad sam se pronašao, trebalo bi biti dosta lakše nego u posljednje tri godine, kaže Čitlučanin Zubac, koji je uz Mostarca Bojana Bogdanovića i Čapljinca Dragana Bendera jedan od trojice Hercegovaca u NBA-u.

-Hercegovina je uvijek bila puna košarkaških talenata i još uvijek je. Tjelesno smo jako nadareni za ovaj sport i uz kvalitetnije ljude na visokim pozicijama, u košarci bi bili još bolji. Nadam se da će naše igre dati poticaj najmlađima u Hercegovini da prate naše stope.

Hrvatska reprezentacija?

-Definitivno nas čekaju bolji dani. Imamo dosta mladih igrača koji igraju na visokom nivou i na čelu s Bojanom možemo biti jako dobri. Ja ću uvijek biti na raspolaganju i biti ću spreman dati sve šta mogu da vratimo Hrvatsku na svoje mjesto u svijetu košarke, kazao je u razgovoru za Hercegovina.info Ivica Zubac.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 30 Listopad 2019 11:06
 
index Instagram400x230 youtube