Trener Izviđača Ivan Lovrić o mladićima iz BiH koji brane boje "Lijepe naše"

Hrvatska rukometna reprezentacija danas gostuje u Njemačkoj. Kolonija Hrvatske i Njemačke preselila se u Hannover. Slijede uzvratni susret.

Dvorana je rasprodana i 10 000 ljudi svjedočit će susretima muških, a nakon toga i ženskih rukometnih reprezentacija dvaju država.

Prema najava sastava priliku od prve minute na parketu će Lino Červar dati mladom Ivanu Martinoviću koji je u Hannoveru praktički doma. Zaslužio je to sjajnim igrama u Bundesligi i na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Ovaj veliki talent hrvatskog i svjetskog rukometa izdanak je odlične škole bečkog rukometnog kluba Fiversa iz Beča, gdje je i debitirao za seniorsku momčad sa samo petnaest godina.

Trenutno je član Hannovera u kojem pruža odlične partije, i s kojim je ugovorom vezan do 2022. godine.

"Na posljednjem svjetskom prvenstu za juniore vodio svoju Hrvatsku do finala gdje su ih zaustavili Francuzi Martinović je zasluženo bio MVP tog istog prvenstva, što ga sigurno izbacuje u red najinteresantnijih mladih dragulja čije vrijeme tek dolazi. Igra u Hanoveru koji trenutno uvjerljivo drži prvu poziciju Bundeslige. Mislim da je odabrao pravi put za svoj razvoj, budući da tamo s njim radi jedan od najboljih trenera za mlade igrače Španjolac Ortega. Siguran sam da će u skoroj budućnosti, zajedno sa Josipim Šarcom i Halilom Jagancom činiti nezaustavljivu vanjsku liniju Hrvatske reprezentacije, koja će nas sigurno i u budućnosti razveseljavati na velikim natjecanjima sa puno novih medalja", kaže za Hercegovina.info rukometni stručnjak i trener HŽRK Izviđač iz Ljubuškog Ivan Lovrić.

Ivanovi roditelji su Hrvati iz Jajca i oni su razlog zbog kojih je izabrao nastupati za Hrvatsku. Zanimljivo je kako se njegov stariji brat i dvje sestre također bave rukometom.

Sestra Kristina (19) i brat Marin (22) igraju za Austriju, no Ivan je odlučio na sebe staviti šahovnicu. Na radost svih navijača Hrvatske i izbornika Line Červara.

Susret Njemačka - Hrvatska igra se od 14:30 sati.

 
index Instagram400x230 youtube