Trener Izviđača CO Mario Bjeliš: Prvenstvo će biti teško i neizvjesno

Aktualni prvak Bosne i Hercegovine, rukometaši ljubuškog Izviđača, su krenuli u novo prvenstvo s polovičnim uspjehom, ostvarivši domaću pobjedu protiv Maglaja (34:27) te gostujući remi sa dobojskom Slogom (25:25) i posljednji poraz od Gračanice (23:18).

Znali smo da imamo težak raspored, ipak je na startu stvarno teško ići u Doboj i Gračanicu. Imali smo šansu za prelomiti meč u Doboju, ali smo to propustili. Maglaj smo kući dobili lagano, dok u Gračanici nije bilo dovoljno 30 minuta dobre igre za vratiti se kući s bodovima, ukupna je rekapitulacija tri uvodna meča trenera Skauta, Marija Bjeliša.

Njegova momčad nije imala kontinuitet u igri kako bi bolje prošla u Gračanici.

Početak drugog poluvremena je bio “crna rupa” iz koje se nismo uspjeli izvaditi. To je nedostatak iskustva koje treba za igrati pred punom dvoranom. Pohvalio bih tu publiku u Gračanici koja je napunila dvoranu 40 minuta prije utakmice i koja je u presudnim trenucima bila stvarno velika podrška domaćinima. Svaka im čast za to. A nama treba više iskustva za takve “vruće” terene, istaknuo je Bjeliš.

Nikola Džono je s 4 pogotka bio je najefikasniji u redovima Izviđača, dok je u pobjendičkom timu Dušan Živanov zabio 5. U ovoj utakmici nisu igrali jako važni i iskusni igrači Ljubušaka, Vedran Delić i Josip Buljubašić. Prvi zbog viroze, drugi radi ozljede.

Oni nam dosta znače, ali to nam ipak ne smije biti opravdanje, kaže trener Skauta.

U subotu (19 sati) Skauti opet imaju domaći meč, ovoga puta s Goraždem. Na svom parketu su navikli da nemaju puno problema s protivnicima.

Mi u svaku utakmicu ulazimo s istom namjerom, da pobijedimo. Kući je to sigurno lakše nego na gostujućim terenima, ali poštivamo svakog protivnika pa ćemo vidjeti što će biti, kazao je trener Skauta Mario Bjeliš.

“Borac je glavni favorit”

Bjeliš je prokomentirao dosadašnji tijek natjecanja u Premijer ligi.

Dvije ekipe su s maksimalnim bodovima, ali su imali i laganiji raspored. Vidjet ćemo sad kako će Gračanica proći na prvom vrućem gostovanju kod Sloge u Gornjem Vakufu – Uskoplju, još jedne ekipe koja je dosad neporažena. Borac očekivano igra dobro, imaju širinu i iskustvo. Mislim da su oni ove godine glavni favoriti za uzeti titulu, smatra Bjeliš.

Oni, Vogošća i Gračanica su se pojačali i uložili u tim. Ali Borac je zadržao i kostur ekipe tako da su oni kvaliteta, dodao je.

Ističe da je Sloga (GV-U) iznenađenje. 

Neporaženi su na dva vruća gostovanja, dobili su Konjuh i osvojili bod u Maglaju. To ukazuje da će prvenstvo biti teško i neizvjesno. I Vogošća je kući kiksala, a u Trebinju izgubila, dakle nema nigdje lagano i trebat će igrati 60 minuta maksimalno protiv svakoga da bi došli do bodova.

Tijekom tjedna je za Izviđač bila problem viroza nekoliko rukometaša zbog koje trener nije bio siguran na koga će moći računati u subotu. Od oporavka do posljednjeg dana će ovisiti tko će u majicu Izviđača na subotnjem susretu s Goraždem.

 
index Instagram400x230 youtube