Bjeliš: Ne osjećam taj neki pritisak da moramo bit prvi, ali...

Konačno je krenulo prvenstvo Bosne i Hercegovine u rukometu, a u uvodnom kolu su grači aktualnog prvaka ljubuškog Izviđača upisali remi u Doboju sa Slogom (25:25).

Nije da rijetko protivnici Sloge nose bodove iz dobojske dvorane, međutim Skauti mogu žaliti za propuštenim prilikama da osvoje sva tri boda.

To jedna od onih utakmica kada ne znaš bili bio sretan ili tužan poslije neriješenog rezultata. Vodili smo čitavu utakmicu, a na kraju morali spašavati jedan bod. Znali smo da moramo odigrati kvalitetno, tako i odigrali veći dio, ali nismo prelomili kada je trebalo jedna dobra lopta u napadu ili čvrsta obrana. Domaćin je onda to iskoristio, komentirao je trener Mario Bjeliš.

U posljednjih 8 minuta domaćini postižu 4 pogotka, a Izviđač samo jedan, što je bilo dovoljno za samo neodlučnih 25:25 i po jedan bod za jedne i druge.

Nikako nije bilo dovoljno iskustva za prelomiti, dodaje Bjeliš, a upravo Skautima u posljednje vrijeme jako malo minuta skuplja Josip Buljubašić koji je trebao nositi to nužno iskustvo na poziciji lijevog beka i u obrani.

U redovima Izviđača, a ujedno i najefikasniji igrač susreta bio je Vedran Delić sa 10 pogodaka, 5 pogodaka postigao je Domagoj Alilović, a 3 Nikola Džono. Vratar Ante Grbavac skupio je 15 obrana. U ekipi Sloge najviše pogodaka postigao je Vladimir

Stanković (8), Haso Ćosić je postigao 5, a po 4 Nikola Anđelić i Arsenije Bubić.

Htjenje, volja, borbenost su bili na nivou i s tim sam zadovoljan, ali u takvim situacijama treba još malo više koncentracije da bi spriječili ono za što smo se spremali čitav tjedan. Moraš protiv ovakvih momčadi odigrati kompletnih 60 minuta kvalitetno, dodao je trener Skauta.

U Doboju ipak nije mala stvar osvojiti ni jedan bod.

To će svakom biti „vruć teren“. Baš mi je zato žao jer se ukazala prilika kod jakog protivnika. Ali nemamo se što više okretati k tome nego gledati prema sljedećem protivniku, kaže Bjeliš.

A to je Maglaj u Ljubuškom, nakon čega će Skauti gostovati u Gračanici.

Pomalo slažemo informacije o protivnicima, pripremati ćemo se dobro kao za svakog od njih i nadam se pobjedi kod kuće, poručio je Marijo Bjeliš

Favoriti su Borac, Vogošća i Gračanica

Za rukometaše na terenu je bitna i činjenica da su konačno krenula sportska nadmetanja na terenu.

Ne gubimo puno vrijeme na razmišljanjima o tome, valjda će sve biti fer. Neka najbolji uzme titulu, a kao favorite vidim Borac, Vogošću i Gračanicu koji su najviše uložili, govori trener Izviđača. 

Ipak Ljubušaci su prethodne dvije godine osvajali titulu prvaka BiH.

Sigurno da se i od nas očekuje borba za titulu, ali ne osjećam taj neki pritisak da moramo bit prvi, već da moramo dati sve od sebe u svakoj utakmici pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, zaključio je Bjeliš

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 23 Rujan 2019 22:44
 
index Instagram400x230 youtube