Damir Vučić: Dugoročno opredjeljenje NK Ljubuški je vlastiti igrački kadar

Osim što su ove sezone iznenadili s velikim brojem pogodaka na dva fronta, u Drugoj ligi FBiH Jug 16 u 5 utakmica, a u Kupu 15 u 3 meča, nogometaši Ljubuškog su posebno iznenadili u srijedu i solidnom predstavom protiv aktualnog prvaka Sarajeva s kojim su se susreli u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Gosti su s Babovca očekivano odnijeli pobjedu (4:2), ali vrlo dobro su se predstavili i domaćini.

Htjeli smo dati maksimum i pokazati da imamo određenu kvalitetu, što smo rezultatski i potvrdili. Ukupna razlika je ipak evidentna i to je Sarajevo pokazalo, pogotovo u drugom poluvremenu kad smo mi bili gotovo energetski potrošeni. Oni su pokazali da imaju kvalitetu da mogu lagano riješiti ovakvu utakmicu u svoju korist. Međutim nama je iznimno drago da smo zadovoljili dio publike koja je došla na Babovac i da nismo bili maksimalno podređeni, prokomentirao je trener Ljubuškog Damir Vučić.

Nadamo se da će ovakva utakmica pobuditi još veći interes publike za našim utakmicama. Već smo imali publiku koja nas je konstantno pratila, ali poslije ove utakmice očekujemo još veći broj gledatelja na Babovcu jer mislim da smo to zavrijedili našim igrama i ponašanjem, dodao je.

Meč sa Sarajevom svakako je pokazao ekipi gdje je u odnosu na najbolje u BiH.

Utakmica je dala igračima samopouzdanje, ali i pokazala da imaju kvalitetu da se nose s vrhunskim igračima u BiH te im je to podstrek za dalji rad. Ako kvalitetno radite, onda igra i rezultat ne mogu izostati, naglašava Vučić.

Iako privlače napadačkom igrom, njihov bodovni učinak u Drugoj ligi FBiH Jug, nije na željenoj razini. Imaju dvije pobjede i tri poraza. U nedjelju imaju priliku to popraviti preko tima Gruda.

Imali smo jako težak i zgusnut raspored, tako da brojem bodova nismo zadovoljni, ali igrama jesmo. Zato s pravom očekujemo dobru igru i protiv Gruda pa da nam se to i rezultatski, odnosno bodovno počne vraćati i da možemo doći u poziciju da zadovoljimo naše ambicije, a to je ostanak u ligi i povoljan ambijent za razvoj igrača.

Ulazak u gornji dio ljestvice bi nam dao mogućnost da uvodimo mlade igrače da osjete draž igre u Drugoj ligi.

Dugoročno opredjeljenje Ljubuškog je svakako da produciramo vlastiti igrački kadar, zaključio je Damir Vučić.

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 22 Rujan 2019 14:25
 
index Instagram400x230 youtube