Buljubašić: Izviđač će opet biti jako dobar i konkurentan za titulu prvaka

Između nekoliko novih članova ljubuškog Izviđača ističe se iskusni Josip Buljubašić (rođen 11. srpnja 1988. godine), lijevi bek koji je od 2013. godine nastupao za turski Bešiktaš, a u koji je otišao upravo iz redova skauta.

Poslije šest i pol godina u Turskoj odlučio se vratiti u bh. Premijer ligu gdje je igrao 2008/2009. u redovima Goražda te 2012/2013 kao član Izviđača.

Kad sam došao u Bešiktaš bilo je 4 - 5 stranaca, kasnije se broj povećao, do zadnje dvije godine kada je to sve stagniralo. Igrali smo i Ligu prvaka 2014. godine. U međuvremenu smo od 7 - 8 stranaca pali na svega dvojicu. Nudili su mi novi ugovor, ali nisam bio zadovoljan s uvjetima i time što nisu ispoštovali ranije obveze. Zbog toga sam odlučio da je bolje vratiti se kući, kazao je Josip Buljubašić o financijskim problemima svog ranijeg kluba.

Ovdje mi je obitelj od koje sam bio odvojen cijelo vrijeme i odlučio sam se vratiti praktički kući. Iz Metkovića sam, a sad živim u Čapljini, dodao je.
U Bešiktašu je inače skupio sedam titula prvaka Turske, te po šest naslova Kupa i Superkupa. Za titule se svakako planira boriti i kao član ljubuške momčadi.

Izviđač mi se sviđa, ozbiljan je klub, a blizu sam kući, kaže Buljubašić te o dojmovima poslije dva dana priprema priča:
Tu je dosta domaćih, mladih, perspektivnih igrača koji su voljni da rade i mogu u budućnosti biti jako dobri igrači. Preko 20 nas je na treningu, mislim da će Izviđač i ove sezone biti dobar, konkurentan i boriti se za naslov. To ne znači da će biti lako, kao što nikad nije lako u utrci za titulu bez obzira koliko dobru ekipu imaš. Ali nadam se da ćemo uz malo sreće iz bez puno ozljeda tijekom godine, obraniti titulu prvaka BiH, zaključio je Josip Buljubašić

 
index Instagram400x230 youtube