Bivši "Skaut" Mateo Rodin o oporavku nakon ozljede, francuskoj ligi, reprezentaciji...

Širok dječački osmijeh, neposredan i srdačan sa znancima, raspoložen za razgovor na rukometne i ine sportske teme. Takav je Mateo Rodin trenutno rukometaš francuskog Nancyja, čiji odnos prema sportskim obvezama cijenjen je gdje god se pojavi.

Susret u Čapljini i logičan upit – prošla sezona?

- Početak sezone veoma dobar, bez pretjerivanja sezonu u Nancyju počeo sam izvrstan, ali taj niz nakon osam kola, prekinula je teža ozljeda koljena. Slijedila je operacija, pa rehabilitacija i sedam mjeseci bez rukometa, uh.

U posljednje dvije sezone vas neće u Izviđaču problem je bilo rame, sada koljeno?

- Tako je to kada se zareda. Godinama treniraš i igrač, ništa, onda u dvije godine dvije ozljeda. Treba se s tim nositi, nadam se da je to razdoblje iza mene, sada gledam naprijed.

Od brata Nikole, nogometaša Čapljine, čuli smo da predano treniraš?

- U razgovoru s trenerom i stručnim stožerom Nancyja, dogovorili smo da ovdje odradim treći dio rehabilitacije. Radim dva puta dnevno, prije podne s trenerom Mateom Jovanovićem, a popodne sam na fizikalnoj terapiji kod Tihomira Goluže. Želim igrati, pa ništa ne prepuštam slučaju. Mislim da sam 70 posto spreman za sezonu.

Kako je igrati u Francuskoj?

- Početak je bio težak, prvi put sam se našao vani. Premostio sam to nekako uz potporu suigrača iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Francuska druga liga u usporedbi s onim što ste igrali u Čapljini i Izviđaču?

- Zahtjevna liga, tjelesno zahtjevna liga. Dosta klubova je bilo izjednačeno. U ligi od 14 klubova, deset je bilo na približnoj razini, tako da ne možeš reći da ćeš nekoga pobijediti, svejedno u gostima ili kući. Mom Nancyju nisu davali izglede u borbi za vrh, ali smo početak sezone dobro odradili, pa smo se našli u play offu, na žalost posljednju utakmicu odigrali smo loše i ostali bez višeg ranga. Nadam se da ćemo propušteno nadoknaditi ove sezone. Pojačali smo se na svim pozicijama, angažirali trenera s prvoligaškim iskustvom pa očekujem borbu za viši rang. Takvi su bar, planovi kluba.

Mateo Rodin ističe iznimno fer odnos kluba prema njemu nakon ozljede, te da će u narednoj sezoni pokazati svoju rukometnu kvalitetu.

Uz to što nije nastupao za Nancy, Rodin je nestao i sa popisu selektora Bilala Šumana.

- Drago mi je da se reprezentacija plasirala na Europsko prvenstvo, pri čemu je Nikola Prce, moj uzor, na gostujućim utakmicama protiv Češke i Bjelorusije, dao ključni doprinos. Samo neka me zdravlje posluži vratit ću se ja na izbornikov popis, kaže oporavkom zadovoljni Mateo.

 
index Instagram400x230 youtube