Zvonko Herceg o radu i izvan BiH, čuvene Izviđačeve škole

Malo je konstanti u bosanskohercegovačkom rukometu, a jedna od rijetkih je Škola rukometa prvaka BiH, Izviđača iz Ljubuškog. I kad seniorima između 2005. i 2015. nije najbolje išlo oni su osvajali naslove državnih prvaka. Sad kad seniorskom pogonu ponovo dobro ide, ide i školi. Bivši igrač prof. Zvonko Herceg, voditelj Škole rukometa i kondicijski trener Izviđača, osvrćući se na proteklu sezonu kaže:

„Po meni najvažnija stvar koja se prošle sezone dogodila u Školi rukometa, je povećanje broja djece. U situaciji kada je u školama sve manje djece, mi smo zahvaljujući uspješnoj animaciji po školama uz svesrdnu podršku ravnatelja sve tri osnovne škole na teritoriju Ljubuškog, te podršci poslovodstva tvrtke Alba povećali broj članova. Projekt mini rukometa, čiju je realizaciju svesrdno podržala tvrtka Alba, obuhvatio je ne samo polaznike Škole rukometa, nego i drugu djecu koja imaju afiniteta za rukomet. Ta djeca su uz naše članove, predstavljala svoje matične škole. Odigrano je ukupno deset kola Alba lige, a završnica je bila u velikoj dvorani, kada su svim sudionicima u natjecanju, podijeljena i priznanja“, konstatira prof. Herceg, pa podcrtava:

„Opći je zaključak kako je ta liga bila pun pogodak i doprinijela je povećanju broja članova Škole rukometa. Nije kurtoazija, zahvalio bih se tvrtki Alba na potpori, a želja nam je da tu ligu idućih godina, proširimo na cijelu Hercegovinu. Dalje, i ove sezone participirali smo u dalmatinskoj Erste ligi koju organizira RA „Balić – Metličić“, i polučili dobre rezultate. Podsjetio bi da su kadeti, mlađi kadeti i cicibani, te naravno seniori državni prvaci BiH, što je najbolja potvrda našeg rada. Ostaje žal što juniori nisu otišli na završnicu državnog prvenstva iz više razloga, duge sezone, premorenosti, činjenice da su igrali za seniorsku ekipu… Da smo išli vjerojatno bi se borili za prvo mjesto. U južnoj skupini Prve federalne lige osvojili smo drugo mjesto, iako smo sezonu zbog nakaradnih propisa, započeli s juniorima, a završili s kadetima“, konstatira prof. Herceg, te posebice naglašava:

„Sve ovo ne bi bilo moguće organizirati bez potpore roditelja djece koji su nam najveći sponzori u radu i natjecanju, te na međunarodnim turnirima. Ovom prilikom im se zahvaljujem što su prepoznali naš rad, jer ne učimo mi djecu samo rukometu nego životu. Toj podršci nadamo se i u budućnosti, što će nam donijeti nove Buntiće, Aliloviće, Terziće…“

Uz voditelja Zvonka Hercega u Izviđačevoj školi rukometa, angažirani su treneri – Petar Šuvak, Slaven Tomić, Dario Mikulić, Ivan Mario Kolak, Tomislav Bošnjak, Franjo Boras, Josipa Tomić i trener vratara Milan Tolić.

Prof. Herceg kaže da su već gotovi planovi za iduću sezonu.

„Osnovni ciljevi u idućoj sezoni, su održanje broja djece i podizanje kvalitete rada na višu razinu, uvođenjem nekih novih sadržaja u Školu rukometa, koji će obogatiti znanje naših polaznika. Naravno, kao i do sada planiramo sudjelovanje na međunarodnim turnirima, jer tako djeca kroz igru, najbolje uče i sami sebe korigiraju“, zaključuje prof. Zvonko Herceg voditelj prepoznatljive Izviđačeve škole rukometa.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 09 Srpanj 2019 11:28
 
index Instagram400x230 youtube