Sin Ljubušanke otkrio zanimljive detalje uoči potpisa ugovora teškog 28 milijuna dolara

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac od prvog dana, kada je kao klinac iz Čitluka stigao u Zagreb, živi svoj san.

Iako tek ima 22 godine već se može pohvaliti kako je osim za Cibonu i hrvatsku reprezentaciju igrao za dva kluba iz Los Angelesa, Lakerse i Clipperse te uz to ima novi ugovor težak čak 28 milijuna dolara. Bolje nije moglo.

Kada je ovoga ljeta 216 cm visoki Ivica Zubac postao slobodan igrač, nakon što je odradio tri sezone ugovora u LA Lakersima i Clippersima, bilo je jasno kako će dobiti višegodišnji ugovor. No, kada je objavljeno kako su mu LA Clippersi, nakon što su doveli dva All-Star igrača Kawhija Leonarda i Paula Georgea, ponudili 4-godišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara postalo je jasno kako je uspio u najjačoj ligi svijeta.

Ipak mu je višegodišnji ugovor dala momčad koja napada NBA titulu…

Uspio je naći vremena kako bi posjetio hrvatsku košarkašku reprezentaciju koja nastupa na Ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu.

Naravno, javio se igračima, javio se izborniku Veljku Mršiću koji ga je svojevremeno doveo u Cedevitu (transfer je propao zbog odluke HKS-a, op.a.), a našao je vremena i za razgovor s novinarom Sportskih novosti.

‘Super je osjećaj. Znao sam praktički sve već tjedan dana, samo se čekalo na Clipperse, jer su imali prava na mene, a trebali su potpisati Kawhija Leonarda, pa su mene nakon njega objavili. Kad su to završili, osjećaj je bio, ma super, nevjerojatan’, kazao je Zubac koji je svojevremeno kao tinejdžer napustio Cibonu jer je bio nezadovoljan statusom kod trenera Damira Mulaomerovića.

Nešto više od tri godine kasnije Zubac je potpisao jedan od najvećih ugovora u povijesti, kada su u pitanju hrvatski sportaši.

Trenutačno je četvrti najplaćeniji hrvatski sportaš, odmah iza Bojana Bogdanovića, Luke Modrića i Ivana Rakitića.

‘Puno mi to znači. OK, igram košarku zato što to volim, to mi je oduvijek bio san, ali znam da si s ovim potpisom ugovora, ukoliko budem pametan, mogu osigurati čitav život. To mi daje dosta samopouzdanja, i to u dijelu u kojemu se više ne moram brinuti o ugovoru, pa se mogu samo fokusirati koliko da napredujem i kako da osvojim NBA prsten’, kazao je Zubac koji je u razgovoru priznao kako je ‘razmišljao da se vrati u Europu da se dokaže.’

Otkrio je kako pregovori s čelnicima Clippersa nisu bili tako glatki kako mnogi misle:

‘Naravno, nisu Clippersi odmah ponudili 28 milijuna za četiri godine, trebali smo doći do te svote, jer ne bi bili dobri pregovarači, dobar klub da krenu odmah s najvećom ponudom. Nakon dva, tri dana pregovora, možda je bilo i četiri dana, uhvatila me nervoza, vidio sam kako svi nešto potpisuju i onda mi je, kad sam to saznao, pao kamen sa srca’, otkrio je Zubac koji je ovo ljeto posvetio napornim treninzima te prvenstveno vođenju lopte i šutu na tri poena.

Ipak ima priliku izboriti mjesto u startnoj petorci momčadi koja napada NBA titulu. A tek su mu 22 godine…

Podsjetimo, sa 14 je zbog košarke napustio obiteljsku kuću u Čitluku i odselio se u Zagreb.

Njegova obitelj je ranije izjavila kako prate sve njegove nastupe, putem live streama na internetu, iako utakmice po lokalnom vremenu u Hercegovini počinju često tek u tri u noći.

Zubac je ranije rekao kako ga je obitelj posjetila za Božić, a američki novinari raspisali su se kako mu je majka Dijana, inače Ljubušanka, kuhala njegovo omiljeno jelo, sarmu, te kako dobrim potezima nazdravljaju čašom žilavke ili blatine koje dobivaju iz obiteljskog vinograda.

 
index Instagram400x230 youtube