Razgovor s povodom: David Mandić - jedina svijetla točka katastrofe Zagreba protiv Kiela

Nema baš onih koji bi nešto željeli reći o PPD Zagrebu ovih dana ili se ne guraju pred mikrofone da “ne bi tko krivo shvatio”.

Igrači su spustili glave, nisu ih podigli ni protiv Kiela kojeg nisu uspjeli barem malo iznervirati.

Jedan od onih kojeg to frustrira - s razlogom, jer od sebe daje 150 posto svaku utakmicu - je David Mandić.

- Ne možeš dobiti utakmicu i biti blizu Kielu kada pogubiš toliki broj lopti i ispališ puno loših šuteva. Mi sa 2:2 padnemo na 2:8 za tri minute, a to je stvar koja na ovoj razini ne funkcionira. Imali smo problema i u obrani, jer puno je pomaganja, a tako je najteže, jer ne možeš stići sve. No, što je tu je, moramo što prije početi pobjeđivati. Možda to neće biti lako u Veszpremu, ali protiv Aalborga svakako moramo okrenuti stvar.

Šipić nam jako fali

Lopta slabo ide do krila?

- Ide slabo i do crte, neki strah se uvukao, a to nikad nije dobro. Ovo je kolektivni sport, nema svrhe zabiti 10, ako primiš 20. Ako stvari ne idu, treba stati i tražiti drugi način.

Ima tu i realnih problema?

- Puno nam nedostaju Šipić napadački, te Hrstić i Obradović posebno u obrani i ja sam uvjeren da će s njihovim povratkom to izgledati bolje. Hrsta nam se priključuje, Obradović će do Aalborga, a za Šipu ne znam, muči ga to rame, doktor je rekao ne treba operacija, ali njega nema, fali nam jako. Sa svima njima imaš više opcija, pa ako i imaš problem lakše ga riješiš. Ovo s Kielom je bilo teško.

U Veszpremu će biti još teže?

- Sigurno, vidjeli smo kakav je Veszprem u Zadru, vidjeli smo da je na startu Lige prvaka lagano prošao u Nantesu. No, bilo bi dobro da pokušamo biti svoji i da se borimo kako treba.

Aalborg je puno realnija opcija?

- Moramo početi pobjeđivati, jer bez pobjeda će teško biti bolje. Imamo sedam utakmica u ovom dijelu sezone, a iza Aalborga je Barcelona... No, neće biti lako ni to, jer su se Danci pokazali kao sjajna momčad što se vidjelo u Celju. Jako su brzi, puštaju loptu, bježe iz faula, imaju odličnu polukontru i znaju što rade u svakom trenutku. Imaju jako dobru obranu s Möllgaardom i pivotima i s njima nikad nisi gotov, čak kada tako i izgleda. Gledao sam to u Celju, domaćin vodi 4 razlike, onda odjednom oni vode 3. Za tren. Igraju svoju igru i bit će to velika borba. Kažem, samo se nadam da će nam se dotad vratiti Šipić, Obradović i Hrstić, da nećemo imati dodatnih ozljeda i da će krenuti. Moj intimni osjećaj je da se dižemo, da će uskoro sve to izgledati puno bolje nego sada.

Podrška bi pomogla

I dodao je:

- Da smo dobili Vardar, da smo nekog razbili 10 razlike prije Kiela u pripremama možda bi nam bilo lakše. Ovako se sve loše poklopilo i sad se moramo čupati.

Bez publike je to puno teže?

- Što reći, ovako prazna Arena...U ovoj situaciji bi nam svaka podrška s tribina dobro došla, no što je tu je, važno je da se igra, bit će bolje.

Lakat nije bolje nakon Kiela?

- Nije, boli nešto nakon jednog kontakta s Reinkindom. Izgleda je pogodio u neki živac, pa sam morao vani. No, terapije su već krenule, bit će to dobro - zaključio je igrač bez straha, karakter kakvog bi ovoj momčadi trebalo i više, David Mandić. [sportske.jutarnji.hr]

 
index Instagram400x230 youtube