Trener Izviđača: Spremni smo za svaki izazov

Završnica Kupa Bosne i Hercegovine kod rukometaša za sezonu 2019/20. igra se u Doboju, a na Final fouru su Izviđač, Sloga (GV/U), Borac i Sloboda.

Rukometaši Izviđača su prošle sezone poraženi u finalu Kupa, a u dva meča bolji od skauta bio je Borac.

Banjalučani su slavili sa 23:22 u Ljubuškom, a u Banjoj Luci je bilo 21:21.

Sada će završnica Kupa BiH za sezonu 2019/20. biti prvi natjecateljski ispit za skaute nakon šest mjeseci.

U subotu od 17 sati igraju protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

- Bilo je malo čudno pripremati se u ovim okolnostima. Probali smo se prilagoditi, odigrali smo pet-šest prijateljskih utakmica. Mislim da smo spremni i na igračkim pozicijama popunjeni, kaže za Oslobođenje Toni Čolina, trener Izviđača, koji je zimus preuzeo tim iz Ljubuškog.

On je imao dovoljno vremena da se upozna sa ekipom, mada ih sve zna odranije, jer je prve trenerske korake napravio upravo u redovima skauta.

- Sigurno da su igrači upoznati s onim kako ja radim. Pet-šest igrača sam prvi trenirao, a sa 95 posto sam bio u omladinskim kategorijama Izviđača. Sa Jozinovićem i Muhovićem sam radio u Konjuhu, tako da se svi dobro znamo. Znamo kako radimo, kuda idemo i šta želimo. Dobro radimo i vjerujem da ćemo to sve s treninga prenijeti u natjecateljske utakmice, kaže nam Čolina.

On ističe da dobro poznaje Slogu.

- Čvrsta ekipa, s Konjuhom sam u Živinicama izgubio u prvom kolu prošle sezone i još se drže na istom načinu igre. Bit ćemo spremni na sve izazove, a Sloga je čvrsta ekipa i ima jako dobrog trenera. Ja se nadam da ćemo se uspjeti suprotstaviti i ostvariti pozitivan rezultat, kaže Čolina, koji nema dilemu od koga prijeti najveća opasnost.

- Berzad Demirović, Anes Halebić i Goran Biljaka su njihove uzdanice, poručio je Čolina.

Poslijednja izmjena danaSubota, 19 Rujan 2020 11:34
 
index Instagram400x230 youtube