Logo
Ispiši ovu stranicu

Ivan Kvesić sve bliže nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ivan Kvesić sve bliže nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Ivan Kvesić osvojio je brončanu medalju na natjecanju Svjetske karate lige u Istanbulu. U kategoriji do 84 kg ostvario je ukupno šest pobjeda i četvrtfinalni poraz, a u odlučujućem dvoboju repasaža pobijedio je Bjelorusa Antona Isakaua.

U prvom kolu poluteške kategorije Ivan Kvesić bio je slobodan. Uslijedile su pobjede nad Irancem Keyvanom Babanom 2-0, Mazinom Juadijem 5-3, Kirgistancem Erbolom Žumalijevom 2-0, a u četvrtfinalu ga je zaustavio kasniji finalist, još jedan iranski predstavnik Mahdi Mahani Ghararizadeh s 5-0.

U repasažu aktualni svjetski prvak u toj kategoriji bio je superioran nad Australcem Michellom Durhamom 2-0, te natjecateljem Kosova Alvinom Karaqijem s 5-0. U završnoj borbi repasaža bio je bolji i od Bjelorusa Antona Isakuaam, premda je završila 1-1. Naš je predstavnik osvojio prvi bod u borbi i na taj način pobijedio, osvojio brončano odličje i nastavio sjajnu sezonu, kojom se još više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U pretposljednjoj borbi repasaža zaustavljena je Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg minimalno izgubivši od Japanke Shiori Nakamure s 1-0. Prije četvrtfinalnog poraza od Iranke Taravat Khaksar 3-0, Hasani je ostvarila četiri pobjede - nad Indijkom Deepikom Dhiman 1-0, Turkinjom Nurcan Sarom 2-1, Grkinjom Mariom Stoli 6-0 i Egipćankom Yassmin Attiom 3-0.

Tri repasažne pobjede do bronce ostala je Hana Živković (+68 kg), a četiri - Anđelo Kvesić (+84 kg).

Sudjelovalo je 1813 seniora iz 102 zemlje.

Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!