Logo
Ispiši ovu stranicu

Ljubušaku Vjekoslavu Luburiću glavna nagrada za "velike sportske nade" SSG Zagreba

Ljubušaku Vjekoslavu Luburiću glavna nagrada za "velike sportske nade" SSG Zagreba

Sportski savez Grada Zagreba tradicionalno istekom godine proglašava najbolje pojedince, sportaše, momčadi i ekipe, a ove je godine na 44. tradicionalnom proglašenju dodijeljeno i šest nagrada sportašima s invaliditetom i gluhim sportašima, pet nagrada za životno djelo te posebna priznanja najboljim trenerima iz glavnog grada Hrvatske.

U izuzetno jakoj konkurenciji od preko 300 sportaša glavna nagrada za "velike sportske nade" u muškoj konkurenciji pripala je našem Vjekoslavu Luburiću, Ljubušaku po ocu iz Studenaca i majci iz Proboja za osvojeno srebro na Prvenstvu Svijeta ove godine!

79971275_2516485511740405_4249623410700713984_o.jpg

Za Sandru Perković bio je ukupno deveti, a osmi uzastopni, izbor za najbolju sportašicu Zagreba koja je time za dvije titule prestigla Janicu Kostelić koja je sedam puta slavila u svom gradu. Perković je ove godine osvojila brončanu medalju u bacanju diska na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

U muškoj konkurenciji za najboljeg sportaša Zagreba proglašen je Tin Srbić koji je osvojio srebrne medalje na preči na europskom i svjetskom prvenstvu. Ovo je drugi Srbićev izbor za sportaša Zagreba nakon što se tom titulom okitio i prije dvije godine kada je bio svjetski prvak na preči.

Najboljom momčadi proglašen je, drugu godinu za redom, prvak Hrvatske i sudionik Lige prvaka Dinamo, dok su nagradu za najbolju ekipu po dvanaesti put osvojile odbojkašice Mladosti.

Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su petu godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara.

Nagradu za najbolju sportsku posadu dobili su petu godinu uzastopce veslači Mladosti braća Martin i Valent Sinković koji su aktualni svjetski i europski prvaci u dvojcu bez kormilara.

Nagrade za najuspješnije trenere dobili su: Nikola Bralić, Lucijan Krce i Nenad Bjelica. Bralić je trener europskih i svjetskih prvaka braće Sinković, Krce Tina Srbića, a Bjelica nogometaša Dinama.

Trofej SSGZ kao nagradu za životno djelo dobili su: Zagrebačko tjelovježbeno društvo Hrvatski Sokol (145 godina postojanja), Zagrebački skijaški savez (125 godina skijanja u Zagrebu i Hrvatskoj), Udruga invalida Hrabri (50. godina postojanja), Jasmina Katalinić (atletska trenerica) i Vjekoslav Šafranić (50 godina djelovanja u sportu, bivši prvak u karateu i kickboxingu).

Godišnje nagrade SSGZ-a za vrhunske rezultate ili za izniman uspjeh u sportskoj djelatnosti dobili su: Mirela Šikoronja Ivančin (stolnoteniska trenerica i djelatnica u sportu osoba s invaliditetom), Karate klub Hercegovina - Zagreb (nositelj kvalitete u karate sportu), Zagrebački sveučilišni športski savez (nastupi na Europskim studentskim prvenstvima), te velike sportske nade Lucija Lesjak (svjetska mlađeseniorska prvakinja u karateu) i Vjekoslav Luburić (osvajač srebrne medalje na Svjetskom mlađeseniorskom prvenstvu u hrvanju).

Posebna priznanja SSGZ-a najuspješnijim sportašima s invaliditetom dobili su: stolnotenisačica Helena Dretar Karić, atletičar Ivan Katanušić, kuglačice Ruža Markešić i Petra Deša, Luka Drokan (obaranje ruke) te Laura Štefanec u kategoriji gluhih sportaša.

Zagrebački sportaši ove su godine osvojili 224 medalje na velikim međunarodnim natjecanjima u 33 sporta što je na najveći uspjeh u posljednjih pet godina.

Poslijednja izmjena danaUtorak, 17 Prosinac 2019 13:23
Sva prava pridržana © www.iks-portal.info 2019. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!