Lekcije iz života: Kratka priča s dugom, a mudrom porukom

Jedan je vladar pokušao naučiti svoje ljude u kraljevstvu i šire, da prepreke na putu zapravo predstavljaju mogućnost za napredovanje.

U davna vremena živio je jedan jako mudar i pravedan kralj.

Jednoga je dana odlučio preispitati svoje podanike, pa je postavio jedan veliki kamen na sred puta. Zatim se sakrio da vidi tko će ga od njegovih podanika ukloniti.

Neki od najbogatijih trgovaca i članovi iz drugih kraljevskih loza, prolazili su tim putem, a kamen samo zaobilazili. Mnogi su krivili kralja za loše održavanje puteva, ali svejedno nitko nije ni pokušao ukloniti kamen s puta.

Nakon nekog vremena, naišao je jedan seljak noseći na leđima ogromnu košaru s povrćem. Nakon što se približio kamenu, spustio je svoju košaru i pokušao pomaknuti kamen s puta. S mnogo napora i truda, napokon je uspio. Ponovo je uzeo svoju košaru s povrćem, i samo što nije krenuo dalje svojim putem, ugledao je nekakvu torbicu položenu na mjestu gdje je bio kamen.

Kada je otvorio torbu bio je zapanjen njenim sadržajem. Torbica je bila puna zlatnika i drugih dragocjenosti, na vrhu je stajalo pismo od kralja u kojem je pisalo da je torba od sada vlasništvo onoga, tko ukloni kamen s puta. Seljak je saznao ono što mnogi od nas nikada ne shvate! Prepreke na našem životnom putu, često mogu biti mogućnosti za napredovanje.

 
index Instagram400x230 youtube