Od danas pričam novu priču

Imam predivnu prijateljicu. Žena koja je divna osoba, koja je inteligentna, sposobna, vrijedna, snažna, hrabra, prelijepa. Međutim ona sebe ne vidi kako ju ja vidim.

Sa svim njenim kvalitetama koje sam nabrojala, nažalost u njenom životu nedostaje muškarac. Nedostaje joj ljubav koja će joj ispuniti veliku prazninu u njenom životu. Dugo je sama. Silno želi ljubav, obitelj, ali nikako ne dolazi.

Kako ja stalno nailazim na tekstove, pišem, čitam o kreiranju vlastitih života, došla sam do jednog savjeta kojeg sam joj ispričala i sve se tim riječima promijenilo. Nisam ni sama na početku bila svjesna snage tih riječi i koliko sam sebi život promijenila, promjenom misli, a onda riječi.

Rekla sam joj: Mila, ako je ovaj život smišljen da bi imali iskustva, da bi učili da bi izvlačili pouke iz svega i da je ono što govoriš tvoj život, onda moraš promijeniti način razmišljanja, a s tim samim i ono što govoriš. Ljudi s kojima si okružena djeluju na tvoje misli, tvoje osjećaje, na cijelu tebe. Pa hajde pokušaj mijenjati to što misliš i što govoriš. Svaki put kada vidiš sretan par, ti poželiš imati ljubav pokraj sebe, i kažeš nema ga. Svaki put kada ugledaš skladnu obitelj, ti poželiš i silno žališ što nemaš svoju dječicu i supruga.

Pa, pokušaj sada zamisliti da su tvoje riječi jako bitne za kreiranje onoga što želiš. Pokušaj pričati svoju novu priču. Nemoj više izgovarati;“ Nema mog idealnog muškarca koji će biti i ostati moja ljubav za cijeli život, već kaži doći će za 2 godine. On će doći kada ja više ne budem primjećivala da ga nema. Jer će doći. Ja znam da će doći. I kada se u to uvjeriš, opustit ćeš se, počet ćeš uživati u nekim drugim stvarima koje te okružuju, jer daleko su dvije godine kada će on doći. Ali u uz te riječi moraš i zaista misliti tako, jer inače zavaravaš samu sebe.

Dok sam joj ovo izgovarala, shvatila sam da nova priča koju možemo pričati može biti za sve.

Kada govorimo; nema novca, bolesna sam, tužna sam, usamljena, nemam ljubav…svi ti nedostaci nekako dugo ostaju u našim životima. Možda zato što to stalno mislimo i izgovaramo. Pozitivno razmišljanje čini se da je ključ svega. Pozitivne riječi nam donose dobar osjećaj.

Zato, izmisli svoju priču koju bi željela živjeti, napiši ju, isprintaj, uvjeri se u nju. Misli promijeni. Izgovaraj ju svaki dan i po 15 puta ako treba. Sigurno ćeš se osjećati bolje kada svoju novu priču budeš čitala, izgovarala. Nakon nekog vremena život će ti se sigurno početi razvijati u smjeru tvoje nove životne priče.

Ja pričam svoju novu priču, priču kakvu bi željela živjeti i osjećam se sjajno, bez obzira na situacije koje mi se događaju. Kažem sebi; „ok, valjda tako treba biti, ali za 2 godine se toga neću ni sjećati.“

 
index Instagram400x230 youtube