Na Humcu održana područna redovna skupština Frame Hercegovina

Dana 29. svibnja 2020. održana je jednodnevna područna redovna skupština Frame Hercegovina u prostorijama samostana na Humcu.

Na skupštini su sudjelovali predsjednici i delegati 22 mjesna bratstva te područno vijeće zajedno sa duhovnim asistetentom fra Marinom Karačićem i bratskim animatorom Nikolom Vidićem.

Nakon međusobnog upoznavanja sudionika uslijedili su uvodni pozdravi područnoga vijeća te duhovnog asistenta fra Marina Karačića koji se osvrnuo na aktivnosti koje nas očekuju na samoj skupštini. Nakon toga su uslijedila izvješća mjesnih predsjednika bratstava koji su se u izlaganju posebno osvrnuli na rad njihovog vijeća, stanje u bratstvu, aktivnosti u župi, rad s Glasnicima sv. Franje, odnos s duhovnim asistentom i OFS-om te eventualne probleme u bratstvu. Prilikom podnošenja izvješća sudionici skupštine su imali priliku jedni drugima postavljati pitanja te na ovaj način još više upoznati rad pojedinog mjesnog bratstva, razmijeniti svoja mišljenja i svojim savjetima i iskustvom pomoći pri rješavanju pojedinih problema.

Iznošenje izviješća zaključeno je izlaganjem područnih vijećnika, prvo područne predsjednice Monike Brzice o radu i aktivnostima područnoga vijeća, zatim voditeljice formacije Ivane Milićević koja se osvrnula na kvalitetu formacije na razini područnog bratstva, Izvješća su obuhvaćala razdoblje od ožujka 2019. godine, odnosno od prošle područne skupštine koja je ujedno bila i izborna. Kratka izvješća podnijeli su i područni duhovni asistent fra Marin Karačić i bratski animator Nikola Vidić, koji se osvrnuo na provedene tri godine sudjelujući u radu Frame Hercegovina.

Kao zadnja točka ove redovne skupštine bila je rasprava u kojoj smo se dotakli svih bitnih događaja u Frami Hercegovina. Budući da je sabor Frame Hercegovina, koji se trebao održati od 22. do 24. svibnja 2020. godine u Posušju, odgođen, iznešen je prijedlog da novi datum održavanja sabora bude donošen u skladu s odlukama civilne zaštite, a i same mogućnosti područnog vijeća, te je prijedlog i usvojen. Jedan od prijedloga vezanih uz naslovnu fotografiju godišnjaka Tragovi bio je da područno vijeće razmisli o raspisivanju natječaja obzirom da naslovna fotografija ne može biti milenijska fotografija sabora.

Na samom kraju rasprave izabrali smo tri delegata za Nacionalnu skupštinu, a to su: Marija Sivrić (Frama Međugorje), Ante Smiljanić (Frama Tomislavgrad), Boris Vujica (Frama Humac).

Skupštinu smo zaključili svetom misom. Nadamo se da će ovo naše zajedničko sudjelovanje na skupštini biti plodonosno za sve sudionike kako bi djelovanje u svojim bratstvima i sa svojim framašima još više poboljšali imajući na umu da su dio velike franjevačke obitelji.

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 01 Lipanj 2020 11:54
 
index Instagram400x230 youtube