Pozitivna minuta: Kad ti pukne žica

U mnoštvu negativnih i teških vijesti, ovaj se franjevac u zahtjevnim vremenima odlučio vježbati u pronalaženju dobrih riječi.

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeli putem društvenih mreža.

U najnovijoj objavi donosi:

Itzhak Perlman jako je zanimljiv violinist. S tri godine je počeo učiti svirati violinu, a već u četvrtoj godini obolio je od dječje paralize. No, nije odustao, iako se kretao uz pomoć kolica ili štaka. Kad je imao trinaest godina pobijedio je na jednom natjecanju i to mu je omogućilo da svoje školovanje nastavi u Americi gdje je jako brzo stekao popularnost.

Na jednom od njegovih koncerata dogodilo se da je već nakon par taktova pukla žica na njegovoj violini. Očekivali su da će odustati, ali on je dao znak da se koncert nastavlja. Nakon koncerta upitali su ga zašto je to učinio. On je rekao: „To sam prihvatio kao izazov. Ja znam da bih s četiri žice taj komad odsvirao vrhunski, ali s tri žice, sa samo tri žice… Ja sam umjetnik i morao sam pokušati od onog što mi je preostalo napraviti lijepu glazbu.”

I život je kao umjetnost! Moramo se potruditi s onim što imamo napraviti najbolje što možemo.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 27 Svi 2020 12:53
 
index Instagram400x230 youtube