Gel neće s nokta? Tri metode da vam manikura bude kao igra

Mnogim ženama manikira ne traje duže od tri dana, pa im otkrivanje gela za nokte, s kojim su nokti besprijekorni i do tri tjedna, mijenja sve.

No s gelom je nezgodno to što ga ponekad kad to razdoblje završi ne može jednostavno skinuti, pa imate osjećate da će vam zauvijek ostati na noktima i imate opciju ili ga pokušati oguliti, što se čini da traje satima, ili se vratiti u salon i platiti da vam ih netko skine. Zato portal Today donosi tri jednostavna, učinkovita i jeftina načina da gel skinete kod kuće: 1. Dostupni proizvodi za skidanje gela s noktiju (najbolje iz ljekarne) Tržište je puno takvih proizvoda, no frustrirajuće je što nema načina da znate djeluju li prije nego ih kupite i isprobate. Ako uspijete pronaći isprobajte neko od sredstava gdje su u posudi već vata ili spužvica natopljene acetonom, no na žalost garancije nema: neka sredstva djeluju neka ne, pa se dobro raspitajte ili je li netko već koristio ili barem kakav je postotak acetona unutra.

1. Dostupni proizvodi za skidanje gela s noktiju (najbolje iz ljekarne)

Tržište je puno takvih proizvoda, no frustrirajuće je što nema načina da znate djeluju li prije nego ih kupite i isprobate. Ako uspijete pronaći isprobajte neko od sredstava gdje su u posudi već vata ili spužvica natopljene acetonom, no na žalost garancije nema: neka sredstva djeluju neka ne, pa se dobro raspitajte ili je li netko već koristio ili barem kakav je postotak acetona unutra.

2. Oblozi od folije

Trebat će vam aluminijska folija, rašpica za nokte (najbolje električna), kuglice vate ili blazinice i sredstvo za uklanjanje laka s acetonom. Koraci su prilično jednostavni, a ako ste ikad skidali gel u salonu za nokte, poznati su vam se na sličan način i profesionalno uklanja manikura. Prvo pređite preko noktiju s rašpicom, uklanjajući sjajni premaz gela. Zatim namočite vatu u aceton i stavite je na vrh nokta, a onda umotajte prst u mali kvadratić od folije tako da vats ostane na mjestu. Ponovite za svaki prst. Nakon deset minuta skinite obloge od folije, a s pamučnom vatom prebrišite ostatke laka i gela.

3. 'Dupla zdjela'

Trebat će vam dvije zdjele, topla voda, rašpica za nokte, sredstvo s acetonom i drveni štapić za manikuru (eng. orange stick; ima ih u svakoj drogeriji i u specijaliziranim prodavaonicama i koštaju par kuna). Prvo pređite preko noktiju sa rašpicom kako biste uklonili sjajni lak. Veliku posudu napunite s vrućom vodom, a onda u nju stavite manju zdjelu. U manju zdjelu ulijte sredstva sa acetonom i namočite prste u nju na deset minuta. Zatim pomoću drvenog štapića 'potisnite' preostali lak od dna prema vrhu nokta. Ova je metoda uvjerljivo najučinkovitija lagano je, čisto i jeftino - nisu potrebne zalihe nikakvih sredstava - i proces u ugodan: a gel je samo skliznuo s noktiju, prenosi 24sata.hr.

 

 
index Instagram400x230 youtube