Danas promocija filma „ Humac - svjedok vjere i kulture“ [najava]

U organizaciji Franjevačkog samostana Humac u sklopu obilježavanja blagdana sv.Franje Asiškoga i proslave Dana prosvjetnih djelatnika u petak 4. listopada nakon svečanog misnog slavlja koje počinje u 18 sati bit će održana svečana projekcija filma „Humac-svjedok vjere i kulture“.

Riječ je o 20 minutnom filmu koji na jednom mjestu objedinjuje sve vrijednosti Humačkog samostana sa prirodnim ljepotama Ljubuškog.

„Prva intencija bila nam je napraviti knjižicu, kratki vodič o našem samostanu, crkvi, muzeju, knjižnici, novicijatu, svetištu, objediniti sve informacije na jednom mjestu; bio bi to svojevrsni vodič kojeg bi koristili, evo i sami vidite, svakodnevno je ovdje veliki broj posjetitelja i hodočasnika jutros baš imamo skupine iz Libanona, Hondurasa, Rumunjske. No od te prvotne namjene smo odustali, te smo prije godinu dana odlučili napraviti jedan film i krenuli surađivati s mladim autorom Zdravkom Terkešom a rezultat ćete vidjeti sutra na svečanoj promociji„ kazao je između ostalog za Radio Ljubuški humački gvardijan fra Dario Dodig.

 
index Instagram400x230 youtube