Marija Selak i Nino Raspudić očekuju prinovu?

Zaštitna lica HRT-ove emisije ‘Peti dan’, koja će uskoro krenuti s desetom sezonom, filozofkinja i bioetičarka Marija Selak te politički analitičar, filozof i komentator Večernjeg lista Nino Raspudić, osim zbog te obljetnice, imat će drugih razloga za slavlje. Kako se doznaje, postat će roditelji.

Poznata televizijska lica Marija Selak i Nino Raspudić godinama čine postavu polemične emisije ‘Peti dan’, a u javnosti je malo poznato to da su već nekoliko godina u sretnoj ljubavnoj vezi. Iz pouzdanih izvora doznaje se da očekuju dijete, javlja Tportal.

Selak to, međutim, u telefonskom razgovoru za Tportal nije željela komentirati. ‘Moj privatni život je samo moj’, ljubazno je rekla, ne demantirajući informaciju o trudnoći.

Raspudić pak nije bio telefonski dostupan.

Marija Selak je zahvaljujući sudjelovanju u 'Petom danu', ali i objavljivanju različitih ogleda i polemika u mnogim medijima, postala jedna od najpoznatijih društvenih analitičarki. Docentica je humanističkih znanosti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Dolazi iz velike obitelji, ima dva brata i sestru, a roditelji su joj profesori.

'Izbacuje me iz takta neautentična briga za opće dobro, lažni aktivizam u kojem je 'humanitarizam praćen mržnjom prema svijetu gdje se ljubi čovječanstvo uopće da se ne bi moralo ljubiti pojedina bića', kao što je na jednom mjestu Camus lijepo napisao. A ljuti me i naš kolonijalni mentalitet, 'klanjanje' svemu inozemnome, isključivost, previše politike u životu i premalo političkog u politici…', izjavila je svojedobno za Jet set.

Nino Raspudić je talijanist, aktivist i publicist te docent za talijansku književnost na Odsjeku za talijanistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 2008. Piše za Večernji list i banjalučke Nezavisne novine, a jedan je od urednika emisije Reflex na sarajevskoj OBN televiziji. Napisao je nekoliko knjiga. Poznat je i kao jedan od inicijatora podizanja spomenika Bruceu Leeju u rodnom Mostaru.

Raspudić je također odrastao u velikoj obitelji, najstarije je od četvero djece. Otac mu je bio nastavnik matematike, a majka arhitektica. Bio je u braku, u kojem je postao otac djevojčice.

 
index Instagram400x230 youtube