"Moguće da ćemo nositi maske i 2022."

Moguće je da će Amerikanci nositi maske tijekom 2022. iako bi se zemlja mogla približiti izvjesnom stupnju normalnosti", izjavio je Anthony Fauci, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

“Potpuno sam suglasan s predsjednikom Bidenom da ćemo približavanjem jeseni i zimi – biti bliži i izvjesnom stupnju normalnosti. Ne mora značiti da će stvari izgledati kao u studenome 2019., ali bit će mnogo bolje nego što je trenutno”, rekao je Fauci za CNN.

Fauci je rekao i kako nije u mogućnosti predvidjeti kada bi se SAD mogle vratiti načinu života koji je bio uobičajen prije globalne pandemije koronavirusa.

Medicinski stručnjak je istaknuo da su sve o čemu govori samo procjene na čiju promjenu, kako je ustvrdio, može utjecati mnogo toga, prenosi Glas Amerike.

“Zato je potrebno da budemo oprezni. Postoje brojna odstupanja koja je potrebnom imati na umu. Moguće je govoriti o jednoj procjeni u nedjelju – a onda se dogodi mnoštvo stvari koje utijeu na potpuno drugačiji razvoj stvari u narednih šest mjeseci”, rekao je Fauci.

Prema njegovim riječima, najznačajniji faktor od koga će ovisiti hoće li biti potrebno nositi maske, je rasprostranjenost virusa u zajednici.

„Kombinacija cjepiva sa malom rasprostranjenošću virusa utjecat će na to da u većini slučajeva neće biti potrebe za nošenjem maski. Tada bih se osjećao veoma komotno da kažem da možemo povući maske iz upotrebe”, rekao je Fauci.

 

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 22 Veljača 2021 10:10
 
index Instagram400x230 youtube